zondag 22 april 2012

OWIOS geeft de punten weg aan Hierden

OWIOS is er zaterdagmiddag niet ingeslaagd de punten in eigen huis te houden. Tegen het op de 2e plaats staande Hierden had het zeker een punt verdiend. In het eerste half uur was er weinig te noteren.

Het spel golfde op en neer met kleine kansjes voor beide ploegen.
Nadat in de 31e min William van den Hul aan de buitenspelval ontsnapte maar diens voorzet net voor een OWIOS aanvaller werd onderschept door doelman Sio, had Hierden een minuut later op voorsprong moeten komen. Vanaf 3 meter schoot Vrieling keihard tegen de onderkant van de lat.

Nadat doelman Sio weer redde op een inzet van de doorgebroken William van den Hul kreeg aanvoerder Erik Fien in de 57e minuut een grote kans op de openingstreffer. Door Bennie Veldhoen werd hij vrij voor de goal gezet en liet hij de keeper kansloos.
Hierden kwam echter al snel weer langszij, Wilco Blöte maakte een onnodige overtreding op Klaassen waarna Heemskerk de toegekende strafschop simpel verzilverde: 1-1. In het laatste kwartier volgden de kansen elkaar aan beide kansen op. Via doelman Sio verdween een inzet van van den Hul naast en een schot van Vrieling ging via buitenkant paal naast.

In de 82e min had OWIOS de leiding moeten nemen. Geheel vrij dook William van den Hul op voor Sio, wilde hem passeren, maar was in een moeilijke hoek terecht gekomen zodat er niet gescoord werd. Nog geen minuut later kreeg OWIOS de deksel op de neus. Doelman Marcel van der Beek schatte de snelheid van een diepe bal geheel verkeerd in, de op snelheid liggende Heemskerk kon de bal hierna inschieten: 1-2. Hierden gaf hierna geen krimp meer. Wilco Blöte liet nog tegen zijn 2e gele kaart aan en kon vertrekken. Hij zal waarschijnlijk de volgende wedstrijd geschorst zijn. Concurrent Advendo verloor ook, zodat OWIOS nog steeds 2 punten boven de streep staat.

In de laatste 2 wedstrijden zullen er wel punten gepakt moeten worden om degradatie wedstrijden te voorkomen. Dat zal dan op 5 mei moeten gebeuren in de uitwedstrijd in Kampen tegen KHC. Aanvang van deze wedstrijd 14.30 uur.