zondag 15 april 2012

OWIOS en 't Harde delen de punten

Om de derby tegen ’t Harde op de vrijdagavond te spelen bleek een groot succes. Het was gezellig druk op Bovenmolen, het weer was goed en beide ploegen maakten er een mooi pot van. Beide gingen voor de overwinning.

OWIOS begon erg sterk, drukte ’t Harde terug en vooral door de snelle Corné Schuld die tegenstander Rico Leusink regelmatig te snel af was, werd het gevaarlijk. Zo bereikte in de 6e min een voorzet net niet William van den Hul, maar in de 11e min was het wel raak. Een combinatie tussen en Hul en Gerdo van t’Hul bracht de bal bij Corné Schuld, die beheerst raak schoot: 1-0. OWIOS ging op jacht naar de tweede treffer, die in de 22e had moeten vallen, maar het schot van Bennie Veldhoen ging net voorlangs. In de 25e min kwam ’t Harde plots op gelijke hoogte. Een hoekschop werd laag genomen op Arnoud Kamerbeek die prachtig de bal in de kruising krulde: 1-1.

OWIOS was van slag en ’t Harde nam het initiatief over. In de 39e min nam ’t Harde de leiding toen een afstandschot van de opgekomen Arno Leusink onder de vallende Marcel van der Beek in het doel verdween: 1-2. ’t Harde rook bloed en ging door. Met enkele goede reddingen maakte van der Beek zijn fout meer dan goed, zodat in de rust OWIOS weer orde op zaken kon zetten.


Na rust was het inderdaad weer OWIOS dat de overhand had, het zocht de voorwaartsen met de lange bal terwijl ’t Harde met combinatie voetbal tot scoren probeerde te komen. In de 49e min viel de gelijkmaker. William van den Hul kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek: 2-2. Corné Schuld en William van den Hul kregen hierna nog 2 mooie schietkansen, maar vonden doelman Jim van der Wijk op hun pad.

In de 60e min werd het spel stilgelegd voor een blessure van scheidsrechter Avci uit Kampen. Hij kon niet verder en in allerijl werd scheidsrechter Schoonhoven opgetrommeld die na een dik half uur de wedstrijd kon vervolgen. Beide ploegen gingen opjacht naar de overwinning wat kansen voor beide doelen opleverde. De grootste was nog voor de ingevallen ’t Harde spit Edwin van Egteren, maar Marcel van der Beek redde prachtig, terwijl Bennie Veldhoen aan de andere kant Jim van der Wijk op z’n pad vond. In de 89e min krulde William van den Hul de bal nog net voorlangs, maar gescoord werd er niet meer.
Een voor het publiek boeiende wedstrijd, waarin beide ploegen hadden kunnen winnen.

Volgende week speelt OWIOS weer thuis tegen Hierden. Aanvang 14.30 uur. 


bron: www.owios.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten