zondag 1 april 2012

DSV'61 wint uit bij EFC

De verliezer van bovenstaand duel zou in aanmerking komen  voor een plekje in de derde klasse B die veel kopzorgen geeft. Vandaar twee redelijk aanvallende ploegen die beide graag de volle winst wilden pakken. Uiteindelijk trok  DSV met een 1 – 2 overwinning aan het langste eind.

Hoewel de beginfase voor de ploeg van Henk de Velde was, trok EFC na een kwartier spelen het initiatief naar zich toe. Toch trok DSV zich daar niets van aan en nam zij zelf de leiding. Een voorzet van links in de 26e minuut van Alfred Hofmeijer werd door Henrick Blaauw keurig met het hoofd verlengd zodat de keeper kansloos was: 0 – 1. Gedurende de resterende tijd bleef EFC drukken en vooral in de slotfase liet zij een aantal kansen liggen. De 1 – 1 was dichterbij dan de 0 – 2 en in de blessuretijd van die eerste helft haalde Jan Jager de trekker over en zorgde voor een 1 – 1 ruststand.

Het niveau in de tweede helft was wat minder, maar de treffer die Johan Westerink in de 66e minuut produceerde mocht er desondanks zijn: een fraaie boogbal bracht DSV op voorsprong.

EFC kwam niet echt meer in het spel voor, de laatste tien minuten waren meer spannend dan mooi, zowel de 2 – 2 als de 1 – 3 “hingen in de lucht”.

Uiteindelijk bleef DSV aan de goede kant van de score en versloegen zij een directe concurrent. Door andere uitslagen blijft DSV echter op de 8e plek staan, volgende week de thuiswedstrijd tegen de nummer 9, Otterlo, aanvang 14.30 uur.