vrijdag 27 september 2013

Voorbeschouwingen voetbal zaterdag 28-09-2013

Komende zaterdag staan er de volgende voetbalwedstrijden op het programma:
FC Zutphen - OWIOS, ESA - Elburger SC, VSCO'61 - EFC'58, sv 't Harde - Hulshorst en DSV'61 - Elspeet.


Lees hieronder de voorbeschouwingen en vergeet niet de LOEsport / Primera voetbalpoule in te vullen! Hierin moet je de uitslagen van de bovenstaande 5 wedstrijden voorspellen.

De wedstrijden zijn morgenmiddag uiteraard te volgen via LOEsport.nl

OWIOS uit naar FC Zutphen

Zaterdag voetbalt OWIOS uit tegen FC Zutphen. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark ‘t Meijerink. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer G. Keijl.

In 2006 fuseerden WHcZ en SV Zutphen tot FC Zutphen. De fusieclub promoveerde na het behalen van de titel in het seizoen 2006-2007 naar de eerste klasse en kan zich na zes seizoenen met eindklasseringen tussen de vierde en achtste plaats een stabiele eerste klasser noemen.
In het seizoen 2007-2008 kruisten de wegen van OWIOS en FC Zutphen elkaar al in de 1e klasse D. Beide keren was FC Zutphen te sterk.
 
Dit huidige seizoen ging FC Zutphen flitsend van start met twee klinkende overwinningen op Sparta Enschede en Dos’37. Afgelopen zaterdag werd er echter verloren met 5-2 van koploper DFS uit Opheusden. FC Zutphen kwam te kort in Opheusden en DFS produceerde in de slotfase met 10 man nog 2 doelpunten.

OWIOS maakt kennis met de wetten in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag verloor OWIOS met 4-1 van WVF. OWIOS begon sterk en overtuigend en na 20 minuten stond OWIOS verdiend op voorsprong door William van den Hul. Daarna nam WVF het initiatief over en kwam al snel terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werden er drie doelpunten gemaakt met het hoofd en verloor OWIOS de wedstrijd. OWIOS heeft na 3 wedstrijden één keer gelijkgespeeld tegen AVW’66,  heeft 1 punt en vertoeft op de 13e plaats.

Het zal zaterdag een belangrijke partij worden voor OWIOS om aan te blijven haken bij de middenmoot. Een overwinning tegen FC Zutphen zal zeer welkom zijn.
 

Elburger SC uit naar ESA in Arnhem

Excelsior Sportief Arnhem, oftewel ESA; dat is de club waartegen Elburger Sportclub a.s. zaterdag in de vierde competitie(uit)wedstrijd de strijd aanbindt. 

Toen de huidige spelers van Elburger SC nog geen van allen het levenslicht hadden aanschouwd, stond dit duel al voor de eerste keer op het programma; dat was in het seizoen 1968-1969.

De Arnhemmers acteerden, evenals de blauw-witten, in een ver verleden ooit op het hoogste niveau van het zaterdagamateurvoetbal.

ESA eindigde het recente seizoen op een keurige vijfde plaats maar in dit nog prille voetbaljaar wil het nog niet echt lukken met de formatie van Dennis van Beukering. De broer van de wat bekendere oud-profvoetballer Jhon van Beukering, die hem overigens bijstaat als assistent-trainer.

Tot nu toe behaalde de ploeg één punt middels een 1-1 gelijkspel in de openingswedstrijd tegen SKV.

Elburger SC doet het met een puntentotaal van vier wat beter, maar de ploeg uit de hoofdstad van onze provincie zal in deze thuiswedstrijd zeker te trachten de eerste overwinning binnen te halen om zodoende op gelijke hoogte te komen. Aan de blauw-witten de zeker niet eenvoudige taak dit te voorkomen.

De wedstrijd op sportpark Rijkerswoerd (op een steenworp afstand van het Gelredome), aan De Pas nr. 44, begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer  F. Assink uit Hengelo.


VSCO'61 treft EFC'58

Zaterdag treft VSCO’61 in de vierde competitieronde EFC’58 uit Ermelo. Het duel in Oosterwolde op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.E. van Eck uit Nunspeet.

Opnieuw een onbekende tegenstander voor VSCO’61 in deze competitie. Beide teams hebben elkaar nog nooit getroffen in een officiële wedstrijden naar alle waarschijnlijkheid ook nooit vriendschappelijk. De ploeg uit Ermelo komt dit seizoen voor de negende keer op rij uit in de derde klasse B.
EFC’58 startte de competitie met twee verliespartijen, maar wist vorige week zaterdag haar eerste competitiepunt bij te schrijven. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen SP Teuge. Zeker op basis van de tweede helft had de ploeg van hoofdtrainer Sander Goosensen meer verdiend.

VSCO’61 boekte zaterdag haar tweede overwinning op rij in de nog prille competitie. Na de overtuigende overwinning op ZwartWit’63 werd zaterdag moeizaam en met enig geluk met 1-2 gewonnen in Terschuur van de plaatselijke Boys. Verdiend was deze overwinning niet, maar daar zal niemand achteraf om malen. De punten waren binnen en met zeven punten wordt een gedeelde tweede plaats bezet. Koploper is Zeewolde dat de volle winst uit de eerste drie competitieduels wist te halen.

EFC’58 is een ploeg in opbouw met veel nieuwe spelers in haar gelederen. Op basis van de tweede helft tegen SP Teuge zullen ze met het nodige vertrouwen richting Oosterwolde afreizen. Voor VSCO’61 is het zaak om het goede niveau uit de eerste twee competitieduels weer op te pakken om met een goed resultaat van het veld te stappen.

 
sv 't Harde ontvangt Hulshorst 

’t Harde neemt het zaterdag in eigen huis op tegen promovendus Hulshorst. Een belangrijke wedstrijd voor de Hardenezen om zich te herstellen van de stroeve competitiestart.

Na twee nederlagen werd vorige week eindelijk het eerste competitiepunt behaald, al overheerste de teleurstelling na afloop. Goed voetbal maar gemiste kansen in de eerste helft en een 2-1 voorsprong in de tweede helft die in blessuretijd werd weggegeven waren oorzaak van die teleurstelling. Het veldspel en de gecreëerde kansen moeten echter vertrouwen geven dat snel de eerste overwinning bijgeschreven kan worden.

Hulshorst werd vorig seizoen kampioen in de 4e klasse en zal dit seizoen vooral goed mee willen draaien en buiten de gevarenzone willen blijven. Met vier punten uit de eerste drie wedstrijden ligt men goed op koers. Vorig week won Hulshorst met ruime cijfers (5-1) van SEH, waarmee het zich prima herstelde van de 6-1 nederlaag tegen Hoevelaken de week ervoor.

De laatste keer dat ’t Harde en Hulshorst elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2008/2009. Toen wonnen de groenwitten beide ontmoetingen met ruime cijfers. Ruime cijfers of niet, ’t Harde zal zaterdag moeten winnen om de weg omhoog in te slaan en hopelijk daarmee de basis te leggen voor een goede serie.
 
De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Funcke.
 

DSV'61 thuis tegen Elspeet

Op sportpark "de Haere" staat het duel tussen twee middenmoters op het programma. De Doornspijkers staan op de 7e plaats met 4 punten en Elspeet bezet de 5e plaats met 5 punten.

DSV'61 verloor afgelopen week met 3-2 van koploper Zeewolde en zal, om de aansluiting met de subtop te behouden, moeten winnen.
Maar voor Elspeet geldt uiteraard hetzelfde, zij speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Oene. Dit was voor hun doen erg doelpuntrijk na eerder met 0-1 gewonnen te hebben van sv 't Harde en met 0-0 gelijk gespeeld te hebben tegen Hulshorst.

De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten