woensdag 4 september 2013

OWIOS verliest ook de 3e poulewedstrijd in het bekertoernooi

Afgelopen dinsdag verloor OWIOS ook de derde wedstrijd in het districts-bekertoernooi. Ditmaal was Rohda Raalte met 6-0 veel te sterk voor de Oldebroekers en met deze overwinning plaatste de ploeg uit Raalte zich voor de volgende ronde.

Na de zware bekerloting tegen allemaal hoofdklassers en zelfs een topklasser, heeft OWIOS aan den lijve het niveauverschil ondervonden. Het niveauverschil tussen hoofdklasse en 1e klasse zit hem met name in de omschakeling van balbezit naar balverlies.

Op het mooie complex van Rohda Raalte gaf Rohda Raalte vanaf het begin gelijk de intenties weer en werd OWIOS onder druk gezet. Om de volgende ronde te halen, diende Rohda met 5 doelpunten verschil te winnen. Het eerste kwartier had OWIOS geen grip op Rohda Raalte en kwam het met 2-0 achter te staan. Nadat de storm iets geluwd was, herpakte OWIOS zich iets en kwam OWIOS meer in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Rohda Raalte bleef de bovenliggende partij en de ruststand werd ingegaan met een 2-0 achterstand.

Na rust zette Rohda nog even fors door. Nadat eerst een een dot van een kans gemist was vlak na rust, was het Deniz Sahbaz die zijn tweede van de avond maakte 3-0.  OWIOS kreeg nog enkele goede mogelijkheden in de tweede helft, maar de paal en de keeper stonden een eretreffer in de weg. Uiteindelijk liep Rohda Raalte in de tweede helft uit naar een 6-0 overwinning en bekert Rohda door in de volgende ronde.
OWIOS zal met name de leerpunten uit deze wedstrijden tegen de hoofdklassers moeten halen.

Zaterdag 7 september speelt OWIOS thuis haar eerste wedstrijd in de competitie tegen titelkandidaat HZVV. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling OWIOS:  Kuiper, Van Olst (58. Van Haagen), Spronk, Nagelhout (63. Snoek) , Boon, Van ‘t Hul, Mensink, Keijl, Balk (72. Van der Grift), Veldhoen, Scheffel