zondag 1 september 2013

OWIOS fors onderuit tegen SDC Putten

SDC Putten heeft OWIOS in de beker op een grote nederlaag getrakteerd. Vanaf het begin liep OWIOS achter de feiten aan en
in de slotfase liep de teller op naar maar liefst 9-2.

Binnen de eerste minuut was het reeds raak. Voordat iedereen het door had lag spits Rick Degenaar op snelheid en lag de bal met een bekeken lob achter doelman Sneller 1-0. In de 9e minuut was het Steffan Vlietstra die uithaalde vanaf 25 meter en de bal van grote afstand in het doel belandde 2-0.

OWIOS had moeite met de snelle aanvallers en de diepgaande middenvelders. In de 12e minuut maakte OWIOS toch de aansluitingstreffer. Tristan Keijl ontving de bal op de 16 meter en draaide weg van de tegenstander en zette goed door 2-1. Binnen 4 minuten liep SDC Putten weer uit. Net over de middellijn ontving Rick van de Ree de bal en kon vrij opstomen richting keeper Sneller 3-1.
In de 22e minuut maakte OWIOS weer de aansluitingstreffer. William van den Hul werd in de 16 onderuit gehaald en de penalty werd door hemzelf feilloos ingeschoten 3-2. Dit leek ook de ruststand te worden. Hier dacht linkerspits Olivier Pilon anders over. Hij begon aan een lange en mooie individuele actie en gaf spits Rick Degenaar een niet te missen kans 4-2. Deze mentale dreun kwam OWIOS niet meer te boven.

In de tweede helft ging SDC Putten op dezelfde voet verder en had verschillende kansen. De 5-2 viel in de 61e minuut. Na balverlies van OWIOS op de helft van SDC Putten werd de bal naar voren getrapt en gaf Sercan Kurdai vrije doortocht naar doelman Sneller. In één van de spaarzame kansen ging Tristan Keijl een kwartier voor tijd alleen op doelman René van Hemel af, maar speelde de bal te ver vooruit. Dit was ook het laatste wapenfeit van OWIOS.
De laatste 10 minuten was OWIOS conditioneel helemaal kapot gespeeld en kwam OWIOS er niet meer aan te pas. Oliver Pilon scoorde in de laatste 10 minuten nog drie keer en tussendoor scoorde Mehmet Kaya nog een keer: 9-2. Een uitslag voor OWIOS om snel te vergeten. Met deze nederlaag is OWIOS uitgeschakeld voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

As. dinsdag speelt OWIOS haar laatste wedstrijd in het bekertoernooi tegen Rohda Raalte om 20.00 uur in Raalte.

Opstelling OWIOS: Sneller, Van Olst, Nagelhout, Snoek, Boon (65. Van ‘t Hul), Mensink, Van Haagen (65. H. Spronk), Keijl, Balk, Veldhoen, Van den Hul (46. Scheffel)