zondag 22 september 2013

Basketballers G.S.Stars verliezen openingsduel

Afgelopen vrijdag begonnen de heren van G.S.Stars hun seizoen in de landelijke Eerste Divisie met de derby tegen promovendus Landstede Basketbal Z.A.C. uit Zwolle.
Na een goede voorbereiding leken de heren klaar voor de start, maar de werkelijkheid bleek anders.

De Zwollenaren schoten uit de startblokken en de Elburgers gaven niet thuis. Halverwege het eerste kwart bedroeg de achterstand al 10 punten. Met name oud-G.S.Star Yuval Uzan bleek een plaag voor de verdediging van zijn oude ploeg. Het inbrengen van Roel Kramer bracht wat meer durf en energie in het spel van de thuisploeg en aan het eind van het eerste kwart wisten de Elburger het gat terug te brengen naar 8 punten.

Een mooi uitgespeelde aanval, die eindigde met een driepunter van Rik van de Nes bleek helaas niet de ommekeer in de wedstrijd. Zwolle reageerde met een 11-0 run en liep zelfs uit naar een voorsprong van 21 punten. Center Arnoud Drost nam zijn ploeg op sleeptouw en bracht met 3 scores op rij het verschil terug tot 15 punten bij rust.

In het derde kwart verdedigden de Elburgers veel beter dan in de eerste helft. Bijna alle spelers van Z.A.C. werden gestopt, behalve hun spelverdeler Sjoerd Langevoort. Hij nam dit kwart 12 van de 14 Zwolse punten voor zijn rekening. Bij de thuisploeg begon de aanval ook steeds beter te lopen en werden de scores goed verdeeld. Met een 12-2 run werd het verschil bij een stand van 49-56 teruggebracht tot 7 punten en werd het weer een wedstrijd.

G.S.Stars begon furieus aan het vierde kwart. Wederom Arnoud Drost wist twee keer op rij het netje te vinden. Met een driepunter van Ronald van de Weg kwam de thuisploeg terug tot 58-60. Het lukte de Elburger echter niet om door te drukken en de Zwollenaren wisten weer een gat te slaan van 6 punten. Met nog drie minuten te spelen vochten beide ploegen hard voor de winst en werd het publiek getrakteerd op mooi en spannend basketbal.
Een bommetje van Z.A.C. speler Peter Schoth in de buzzer van de schotklok van achter de driepuntslijn bracht de bezoekers op een 67-78 voorsprong en de wedstrijd leek, met nog 1:30 op de klok, gespeeld. Een driepunter van Ronald van de Weg en een denderdunk van Arnoud Drost brachten het verschil echter weer terug tot 6 punten. Helaas wisten de Elburgers niet meer te scoren en schoot Zwollenaar Yuval Uzan de eindstand van 72-80 op het bord.

Aanstaande zaterdag wacht G.S.Stars de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Om 21:00 uur spelen ze in Arnhem tegen de Arnhem Eagles, de nummer 3 van vorig seizoen.