maandag 9 september 2013

Andrea Hokse winnaar klassement landelijke baan (inline skating)

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma van de landelijke baancompetitie, deze finale werd verreden in Medemblik.
 
Voor Andrea Hokse werd het een spannende dag, zij stond aan het begin van de dag met 1,1 punt voorsprong aan de leiding van het klassement, maar kon ze dat vast houden?
 

Gezien het feit dat haar directe concurrent Beau Wagemaker ook een sterk seizoen doormaakte was niets zeker en dat Andrea afgelopen maandag tijdens een training nog hard onderuit was gegaan zou niet mee helpen. Gelukkig met de juiste mensen om haar heen stond ze fris aan de start van deze finale.
 
De 300 meter sprint werd gewonnen door de Belgische Stien Vanhoutte (27.784), Andrea werd op gepaste afstand 2de (29.515) en Marieke Kroes werd 10de met een tijd van (31.771).
 
Tijdens de kwartfinale van de 500 meter, werden Marieke en Andrea bij elkaar ingedeeld, alleen de eerste 2 mochten naar de halve finale, door een goede start van onze beide dames ontstond direct een gaatje van 2 meter welke niet meer werd afgestaan waardoor ze beiden in de halve finale stonden.
 
In de halve finale was het Marieke Kroes die onmiddellijk de koppositie greep en de eerste volle ronde hard aantrok waarvan Andrea kon profiteren door uit de rug van Marieke te komen waardoor de concurrentie alles moesten geven om eerst de aansluiting met Andrea te krijgen, hierdoor won Andrea deze halve finale en mocht ze even later de finale rijden.
 
In de finale was het alleen Andrea die de ontketende Stien Vanhoutte kon volgen en werd opnieuw 2de, Marieke eindigde als 8ste.
 
De afsluitende puntenkoers zou bepalend worden voor het klassement, uiteindelijk had Andrea op haar favoriete afstanden 2 winstpunten gepakt om genoeg te hebben aan een 7de plaats in de puntenkoers en het eindklassement te winnen. Marieke werd 6de in het eindklassement. Onze meiden kunnen trots zijn op deze behaalde prestaties.
 

 
Onze jongens Herrald en Jaimy konden ontspannend toeleven naar deze wedstrijd, voor hen stond er niets op het spel en mochten onbevangen starten.
Opnieuw liet Jaimy Horst zien zijn mannetje te staan tijdens de 300 meter wist hij er weer een 29-er eruit te persen en werd daarmee 15de, keurige prestatie voor een eerste jaars.
Herrald mist de basissnelheid dit seizoen maar reed vandaag wederom goede bochten, dit is een verbetering waar hij hard aan heeft gewerkt.
Herrald werd in een sterke serie ingedeeld op de 500 meter en kwam deze niet door, hij werd 22ste op deze afstand, Jaimy wist wel door te dringen tot de kwart finale, hij werd keurig 12de.
 
Tijdens de afsluitende puntenkoers werd Jaimy 14de en Herrald opnieuw 22ste. Jaimy werd in het eindklassement 16de en Herrald vonden we terug op een 23ste plaats, onze mannen kunnen terug kijken op een leerzaam seizoen en opmaken voor volgend jaar tijdens hun 2de jaar als kadet.
 
Volgende week staan onze rijders aan de start van de Stouwdam-competitie in Genemuiden, waarna een week later de finale wedstrijd wordt gereden van deze competitie in Nijeveen.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten