zondag 1 september 2013

Elburger SC wint opnieuw in het bekertoernooi

Elburger Sportclub heeft ook de derde en laatste wedstrijd in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker met ruime cijfers gewonnen. De blauw-witten, die zich al hadden geplaatst voor de volgende ronde, versloegen in een thuiswedstrijd 3e klasser Hulshorst met 5-3.

Over de aanvallende mogelijkheden hoeft trainer Henk Nieuwenhuis zich weinig zorgen te maken, maar in defensief opzicht moet het beter.

Al binnen twintig minuten keek de thuisclub tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het doelman Bjarn Onderstal die een hoge inzet van Gerjan Visser verkeerd beoordeelde, terwijl tien minuten later een prachtig afstandsschot van Martijn Pot in het doel belandde.

Marco de Vries bracht zijn club terug in de wedstrijd maar de verwachting dat er vervolgens met een gelijke stand zou worden gerust kwam niet uit. Het was opnieuw Visser die laksheid in de ESC-defensie afstrafte en de marge weer op twee treffers bracht.

Al vroeg na de hervatting kopte Remco Timmer uit een vrije trap van Mathijs Frik raak.

Hulshorst kwam eigenlijk niet meer in het stuk voor en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er ook van de voet van de na de rust in de ploeg gekomen Wim de Vries.

De gasten waren inmiddels met tien man komen te staan, omdat Kristian van Olst zijn tweede gele kaart (dus rood) had gekregen.

Even later kreeg ook de reserve-doelman van de gasten dezelfde kleur kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Van de Bosch, omdat die zich verbaal behoorlijk liet gaan aan het adres van de arbiter na een overtreding op zijn collega. Dit veroorzaakte nogal enige opwinding in de Hulshorst gelederen, waardoor de leidsman besloot het duel enkele minuten te onderbreken.

In de slotfase bepaalden Timmer en Wim de Vries de eindstand op 5-3.

Komende zaterdag begint het grote werk; in de seizoen ouverture ontvangen de blauw-witten het Kamper KHC op het Burgem. Bode Sportpark.