zondag 8 september 2013

KV Elburg begint korfbalseizoen met een overwinning

Zaterdag 7 september was de aftrap van de veldkorfbalcompetitie. Voor Elburg 1 stond er meteen een pittig duel op de agenda. Op het Burg. Bode sportpark was men gastheer van het Nijverdalse NKC.

De nieuwe trainer/coach Jan de Haard heeft het team ten opzichte van vorig seizoen op twee plaatsen gewijzigd. Emmy IJzerman en Benji Sjardijn maken nu ook deel uit van de hoofdmacht. Verder spelen in Elburg 1 Benjamin Tijdeman, Jeffrey van Oene, Jordi Immeker, Nynke de Haan, Ragnild Steert en Hetty van den Berg.

Elburg pakte tegen NKC na een prima wedstrijd de winst en daarmee de eerste punten. Het was een overwinning van het collectief. Elburg heeft ook dit seizoen een team waarin geen “echte spitsen” zitten. Het team heeft in deze wedstrijd echter laten zien dat het in staat is om met goed korfbal te kunnen scoren over bijna alle spelers.

Vooral het dameskwartet eiste tegen NKC een hoofdrol op. Zij namen het merendeel van de productie voor hun rekening.

In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Via 3-3 en 6-6 schakelde NKC voor de rust nog een tandje bij en liet een ruststand noteren van 10-12.

Toen het na rust snel 10-13 werd moest Elburg alle zeilen bij zetten om in het spoor van NKC te blijven. Elburg herpakte zich echter snel en wist binnen tien minuten de achterstand om te buigen in een 15-13 voorsprong.

Vanaf dat moment speelde Elburg een gewonnen wedstrijd die overigens aan het eind toch weer spannend werd. Op 17-14 was er nog geen vuiltje aan de lucht maar in de slotfase drong NKC nog sterk aan. Verder dan 18-17 liet Elburg het echter niet komen en de verdiende twee punten konden dan ook worden bijschreven.