zondag 8 september 2013

OWIOS begint met een nederlaag in de 1e klasse

OWIOS heeft de eerste wedstrijd na 5 jaar in de eerste klasse verloren van kampioenskandidaat HZVV.
Op een nat Sportpark Bovenmolen werd het uiteindelijk 2-5 voor de ploeg uit Hoogeveen.

OWIOS kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Het was Cornell Balk die goed doorjaagde op de linkerkant. Door een misverstand van de keeper en laatste man van HZVV bleef de bal hangen. Bennie Veldhoen was attent en schoot de bal binnen.

HZVV bleek over een enkele goede individuele spelers te beschikken. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor HZVV. In de 26e minuut scoorde Romana Djaboe de 1-1 na balverlies uit een ingooi van Gerdo van ’t Hul. In de 36e minuut kreeg HZVV een goede kans op de 1-2. Een snel genomen vrije trap van Henry Veldhoen belande snel bij HZVV die vervolgens razendsnel omschakelde. HZVV miste echter de precisie.

OWIOS kreeg in de 41e minuut een mogelijkheid op de 2-1. Een afgevallen vorder belande voor de voeten van Patrick Mensink op het randje van de 16 meter. Mensink schoot de bal met de binnenkant voet in de verre hoek. De keeper Hidde Streutker tikte de bal echter voortreffelijk uit de hoek. Beide teams gingen aan de thee met een 1-1 ruststand.

In de 57e minuut breekt OWIOS gevaarlijk uit via William van den Hul. De bal gaat echter rakelings over. In de 65e minuut had OWIOS een penalty moeten krijgen naar een handsbal van een verdediger van HZVV. De scheidsrechter wuifde dit weg. Gerdo van ’t Hul kreeg een gele kaart voor commentaar op de leidsman. In de 68e minuut kwam HZVV op voorsprong. Ze kregen een ontrerechte vrije trap. Arjan Akkerman weet de afgeslagen bal tot doelpunt te promoveren, 1-3.

In de 73e minuut komt OWIOS terug tot 2-3. Na een goede combinatie gaat Tristan Keijl op de rechterkant door. Hij geeft een strakke voorzet en William van den Hul kopt de bal vervolgens in het doelpunt. OWIOS gaat vervolgens gesteunde door de Green White Army op zoek naar de 3-3 en brengt Henk Scheffel en Erik van Haagen in voor Gerdo van ’t Hul en Tristan Keijl. OWIOS dringt HZVV terug met enkele kleine kansjes.

Maar het is HZVV die uit een razend snelle omschakeling op 2-4 komt. Er gingen twee spelers van OWIOS onder de bal door. En Marco Hartman tekent in buitenspel positie voor de goal. De scheidrechter wuifde dit echter weg omdat de bal van richting werd veranderd volgens hem. In de 90e minuut maakt HZVV nog een doelpunt voor de statistieken. Reza Hosseini schiet vanaf rechts de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Een enigszins geflatteerde uitslag. OWIOS speelde met veel inzet en passie. Een goede opsteker voor de volgende wedstrijden. OWIOS speelt volgende week de uitwedstrijd tegen AVW’66. Een week later komt WVF op bezoek in Oldebroek.

Opstelling OWIOS: Kuiper, van Olst, Nagelhout, H. Spronk, Boon, van ’t Hul (78. van Haagen), Balk, Mensink, van den Hul, Veldhoen ©, Keijl (78. Scheffel).