zondag 22 september 2013

OWIOS verliest van effectief WVF

OWIOS kwam zaterdagmiddag 21 september tegen WVF uit Zwolle fel uit de startblokken. Al in de eerste minuut belandt er dan ook al een lange bal bij Tristan Keijl, die in de het eerste half uur veelvuldig in het spel werd betrokken. Het lukt hem in twee pogingen niet om de bal goed voor het doel te krijgen.

In de tweede minuut probeert Mensink van zo’n 20 meter om de score te openen, maar zijn doelpoging mislukt.

Na zo’n vijf minuten is de Oldebroeker storm wat gaan liggen en kruipt WVF voorzichtig uit haar schulp. Ben Snoek moet handelend optreden bij een uitbraak en keeper Mathijs Kuiper komt goed uit zijn doel bij een gevaarlijk ogende voorzet van linksbuiten Hessel Berends. In de tien volgende minuten worden beide partijen nooit echt gevaarlijk. Bij een vlotte combinatie tussen Bennie Veldhoen en William van den Hul komt laatstgenoemde kracht te kort voor een schot op doel.

Hessel Berends wordt bij een snelle uitbraak van WVF in de 16e minuut, nog net voordat het echt gevaarlijk zou kunnen worden, gevloerd door Johan van Olst. De overtreding komt Van Olst op een gele kaart te staan. Vanuit de volgende aanval ontstaat een corner voor WVF die in eerste instantie moeilijk kan worden weggewerkt door de defensie van OWIOS. Het is uiteindelijk Hendri Nagelhout die met een lange bal opnieuw Tristan Keijl weet te bereiken. Keijl heeft vanaf rechts een afgemeten voorzet in huis. William van den Hul hoeft alleen maar tegen de bal aan te lopen om de 1-0 aan te tekenen.

Direct vanaf de aftrap is het WVF dat gevaarlijk wordt, maar het is Mathijs Kuiper die met de voet goed ingrijpt. Kuiper heeft in de 21e minuut echter geen antwoord op een kopbal van Marthijn van der Steege, die een slappe voorzet vanaf links tot een doelpunt promoveert. Niemand in de OWIOS defensie grijpt in, en Van der Steege kan dus vrij inkoppen: 1-1. In de fase die volgt is OWIOS de bovenliggende partij, maar tot grote kansen komt het niet. Een scherp ingebrachte vrije trap van Veldhoen zorgt voor wat paniek in de verdediging bij WVF, maar uiteindelijk is het juist WVF dat gevaarlijk wordt uit de counter. Tot een kans leidt de tegenval echter niet.

Na ruim een half uur voetballen kan Jeroen van Brummen, uit opnieuw een voorzet van de linkerflank, vrij inkoppen. Opnieuw is er niemand die ingrijpt en Kuiper staat aan de grond genageld: 1-2. Direct na het doelpunt van WVF slalomt de goed voetballende Hessel Berends door de complete OWIOS-defensie en lijkt net buiten het strafschopgebied ten val te worden gebracht. De scheidsrechter ziet hier echter een onvervalste schwalbe in.
Vlak voor het rustsignaal moet het spel nog even worden stilgelegd voor een blessurebehandeling van Veldhoen, die in botsing komt met één van de WVF-middenvelders.

Na de theepauze mocht Cornell Balk, als linkeraanvaller, gaan proberen om de achterstand om te buigen. Johan van Olst, die het moeilijk had met WVF-aanvaller Berends, is in de kleedkamer achtergebleven en trainer Brem heeft Gerdo van ’t Hul op zijn plek gepositioneerd. Het is echter WVF dat scherper uit de kleedkamer is gekomen en direct na rust al een grote kans mist. In de 50e minuut is het opnieuw een aanval vanaf de linkerflank en een goede afgemeten voorzet op het hoofd van een WVF-aanvalller dat zorgt voor een doelpunt. Marc Peppelenbos kan volledig vrij en voor een leeg doel de 1-3 aantekenen.

OWIOS probeert vervolgens wat te forceren, maar kan niet echt gevaarlijk worden. Een stevige overtreding van Nagelhout op het middenveld, die zowel de bal als de man raakt en daarvoor geel krijgt, luidt een klein offensief in. OWIOS krijgt via Henrico Spronk een goede kopkans, maar zijn inzet gaat over het doel. Elf minuten na zijn eerste doelpunt straft Peppelenbos een slechte uittrap van keeper Kuiper af en scoort de 1-4.

OWIOS wisselt vervolgens in de 66e minuut Patrick Mensink en brengt Eric van Haagen binnen de lijnen. Van Haagen speelt fris, maar kan er ook niet voor zorgen dat OWIOS echt gevaarlijk wordt. In de 75e minuut krijgt William van de Hul nog een goede kans vanuit een lange bal. Van den Hul heeft echter geen geluk bij zijn doelpoging en de bal belandt, na een boogbal over de uitkomende keeper Mike te Wiele, net naast het doel. OWIOS brengt vervolgens Henk Scheffel in het veld voor Henrico Spronk. In het laatste kwartier bloed de wedstrijd een beetje dood. WVF vindt het prima en OWIOS is niet in staat om echte kansen te creëren. Kort voor het einde van de wedstrijd heeft Bennie Veldhoen nog wel even pech als een schitterend geplaatste vrije trap in het zijnet terechtkomt.

Na drie wedstrijden heeft OWIOS één punt. Volgende week zaterdag mag OWIOS proberen om in Zutphen, tegen de plaatselijke FC, het puntenaantal te verhogen. Een week later wacht ‘de derby’ tegen Nunspeet.

Opstelling OWIOS: Mathijs Kuiper, Johan van Olst (46 Cornell Balk), Hendri Nagelhout, Ben Snoek, Arjan Boon, Henrico Spronk (76 Henk Scheffel), Gerdo van ’t Hul, Patrick Mensink (66 Eric van Haagen), William van den Hul, Bennie Veldhoen, Tristan Keijl.