maandag 23 september 2013

Van Werven - Beunk 14e tijdens laatste WK wedstrijd in Belgie

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd voor het WK zijspancross 2013 op het programma in het Belgische Nismes. 42 combinaties hadden zich ingeschreven waaronder de 2 Oldebroekse stuurmannen met hun bakkenisten Gert van Werven - Peter Beunk en Gerrit van Werven - Bart Sloot.



Kwalificatie:
Zaterdag stond in het teken van de kwalificaties voor de wedstrijd van zondag. De resultaten vielen tegen door mechanische problemen. Gevolg was dat er een plek achter het starthek van zondag gehaald diende te worden via de Last Change. Gert van Werven - Peter Beunk waren aan hun stand verplicht om zich te kwalificeren. Ze wisten de snelste tijd te noteren en zo te kwalificeren voor de laatste 2 manches om het WK. Gerrit van Werven - Bart Sloot moesten naar afloop genoegen nemen met een startbewijs voor de nevenreeks op zondag.


Wedstrijd:
Door de kwalificatie via de Last Change moest er op zondag bij de start een plek ingenomen worden op de 2e rij. Hierdoor waren van Werven - Beunk op voorhand al veroordeeld tot een inhaalrace. In de eerste manche verliep dit uitstekend en wisten ze vanaf een 19e positie de top 10 te bereiken. Echter gaf op 2 ronden voor het einde het KTM motorblok de geest. Hierdoor wisten ze de finish niet te halen en konden er geen punten worden begeschreven.

De start van de 2e manche was gelijk aan de eerste manche. Ook in de laatste manche om het WK wisten Gert en Peter het tempo behoorlijk op te schroeven. Resultaat was een 8e plaats in de 2e manche. Hierdoor konden er nog 13 punten worden toegevoegd aan het behaalde aantal.

In het dagklassement was een 14e plaats het hoogst haalbare. In de eindstand om het wereldkampioenschap vinden we de combinatie terug op plaats 17.


Nevenreeks:

Gerrit van Werven en Bart Sloot mochten zondag aan de start van de nevenreeks verschijnen. In de eerste manche wist Oldebroeker Gerrit van Werven als eerste over de finish te komen. In de tweede manche moest de combinatie genoegen nemen met een 10e plaats.

In het dagklassement van de nevenreeks eindigde van Werven - Sloot als 2e achter de combinatie David Keane en Paul Horton uit Engeland.

Zondag 6 oktober staat de laatste wedstrijd om het ONK Zijspancross op de agenda in Harfsen. Voor meer informatie: http://www.motocrossharfsen.nl


(foto's: Archief Loesport.nl | www.sidecarcrosspictures.nl )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten