zondag 29 september 2013

KV Elburg blij met een punt thuis tegen Rheko

KV Elburg was zaterdagmiddag gastheer van Rheko uit Rheden. Elburg heeft het traditioneel moeilijk tegen deze tegenstander maar pakte op basis van een goede eerste helft toch verdiend een punt. Het werd uiteindelijk 9-9.

De veldcompetitie is 5 wedstrijden oud en het is dringen op de ranglijst. Verlies betekent direct zakken op de ranglijst want de teams staan dicht bij elkaar. Rheko was tot zaterdag medekoploper. Elburg moest dus een goede wedstrijd afleveren om Rheko punten afhandig te maken.

Elburg kon niet compleet aantreden zodat trainer/coach Jan de Haard enkele omzettingen moest doen in het team. Toch speelde Elburg tegen Rheko een prima eerste helft. De openingstreffer was voor Rheko maar dat was van hen meteen ook het enige doelpunt in de eerste helft. Elburg nam het initiatief over en scoorde met enige regelmaat zodat er bij rust een 6-1 voorsprong op het bord prijkte. Vooral Ragnild Steert onderscheidde zich met enkele fraaie doelpunten.

De tweede helft was ongeveer de omgekeerde wereld. Rheko tapte uit een heel ander vaatje en scoorde nu wel. Via 7-5 halverwege de tweede helft kwam Rheko vijf minuten voor tijd op 8-8. De  wedstrijd kon toen nog alle kanten op. Toen Rheko ook nog op 8-9 kwam rekende niemand in Elburg nog op punten. In de slotfase mocht Jeffrey van Oene een toegekende strafworp verzilveren. Zo werd de eindstand bepaald op 9-9, een uitslag waar iedereen vrede mee had.