vrijdag 6 september 2013

Voetbalseizoen 2013-2014 gaat van start

Het nieuwe voetbalseizoen gaat zaterdag van start, na alle oefen- en bekerwedstrijden zal de bal eindelijk weer in competitieverband aan het rollen worden gebracht.

Hieronder de voorbeschouwingen op:
OWIOS-HZVV
Elburger SC-KHC
Hatto Heim-VSCO’61
Zeewolde-sv ’t Harde
Terschuursche Boys-DSV’61

Uiteraard zaterdag ook te volgen via LOEsport.nl

OWIOS in eerste thuiswedstrijd tegen HZVV

De competitie gaat weer beginnen. OWIOS speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd tegen HZVV op sportpark Bovenmolen in de 1e klasse.
De wedstrijd zal zaterdag 7 september beginnen om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P.G.M. Oudijk.

OWIOS kan het seizoen beginnen tegen titelkandidaat HZVV. Beide ploegen zijn nieuw in deze 1e klasse D. HZVV eindigde vorig seizoen in de hoofdklasse op een plek voor nacompetitie.  In de nacompetitie kon HZVV het niet bolwerken en promoveerde Go Ahead Kampen naar de hoofdklasse. HZVV mag het een klasse lager weer proberen om de sportieve doelstellingen te realiseren. OWIOS bewandelde de andere richting en behaalde de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Na 5 seizoenen is OWIOS weer terug in de 1e klasse.

HZVV zal onder leiding van de nieuwe trainer Karlo Meppelink, het verloren gegane terrein snel willen goedmaken en behoort dit seizoen tot één van de titelkandidaten. HZVV heeft 6 nieuwe gezichten mogen begroeten in de selectie en de resultaten in de voorbereiding zijn goed te noemen. 
In de beker is HZVV een ronde verder. HZVV speelde gelijk tegen 1e klasser LTC (0-0) en hoofdklasser Alcides (1-1) en het won van 1e klasser SC Erica (2-1).

OWIOS kan dit jaar, wederom onder leiding van trainer Erwin Brem, haar krachten meten op een hoger niveau. In vergelijking met vorig seizoen zijn er 4 jonge spelers doorgestroomd naar de 1e selectie. De voorbereiding van OWIOS was zwaar en leerzaam te noemen met  nederlagen in de beker tegen allemaal hoofdklassers en één bekerwedstrijd tegen Topklasser EVV Echt. Het is lastig om te bepalen hoe OWIOS er exact voorstaat.

Voor beide ploegen is het door de onbekendheid nog aftasten wat de kracht en sterktes zijn van de teams. HZVV zal gelijk in de eerste wedstrijd de ambities voor het komende seizoen willen tonen. OWIOS daarentegen zal vanaf het begin voor het thuispubliek zijn visitekaartje willen afgeven in deze nieuwe competitie.
 

Elburger SC opent het seizoen thuis tegen KHC

Na een intensieve periode van voorbereiding, waarin trainingen en (oefen/beker)wedstrijden elkaar afwisselden, staat vanaf zaterdag weer een nieuw voetbalseizoen te wachten.

De resultaten in de afgelopen weken waren dan voor sommige ploegen misschien niet altijd wat er van werd verwacht, maar de competitie is het toch waar het allemaal om draait.

Op de openingsdag van het voetbaljaar 2013-2014 is het Burgem. Bode Sportpark het decor van de wedstrijd Elburger Sportclub - KHC. 

KHC, oorspronkelijk een zondagclub, stapte in het seizoen 2003-2004 over naar het zaterdagvoetbal, speelde nooit eerder in competitieverband tegen de Elburgers.

Een uitzondering hierop waren de promotie/degradatie-wedstrijden aan het eind van het voetbaljaar 2011-2012, toen beide opponenten tegen elkaar streden om een plaats in de 1e klasse.  In een tweeluik trok KHC vervolgens aan het langste eind, waardoor de thuisclub na een éénjarig verblijf in deze klasse weer degradeerde.

De Kampenaren, die later in deze na-competitie ook VSCO’61 elimineerden, zorgden vervolgens voor een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de bijna 100-jarige club.  Niet alleen omdat de succes-formatie van de toenmalige trainer Berry Wezenberg maar liefst voor de derde achtereenvolgende keer promoveerde. Ook het feit dat van de vier zaterdagclubs, die de Hanzestad aan de IJssel rijk is er drie (Go Ahead K., DOSK en KHC)  in één klasse vertegenwoordigd waren, kon  opmerkelijk worden genoemd.

Inmiddels hebben onze gasten die, evenals Hierden, ook de afgelopen na-competitie niet overleefden, weer een stapje terug moeten doen.

Al met al hebben de Elburgers dus nog een  sportief appeltje te schillen met de ploeg van trainer Herman Oosterhaar.

In de  poule-fase om de  KNVB-districtsbeker plaatsten beide teams zich voor de knock-out fase door alle drie  wedstrijden te winnen.

Voldoende ingrediënten om een boeiende, aantrekkelijke en hopelijk sportieve wedstrijd tegemoet te kunnen zien.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A. Th. de Witte uit Ermelo.

Voorafgaand aan alle wedstrijden van ESC, a.s. zaterdag, zal één minuut stilte in acht worden genomen n.a.v. het overlijden van het  jeugd-lid Max Wassenaar op 6 aug. j.l.
 

VSCO’61 trapt competitie af tegen Hatto Heim

Zaterdag start VSCO’61 de competitie van het seizoen 2013/2014 met de uitwedstrijd tegen Hatto Heim in Hattem op sportpark het Achterveen. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter B. Rorije uit Wapenveld.

Na de degradatie van het afgelopen seizoen komt VSCO’61 na 31 jaar weer uit in de derde klasse van de KNVB.  De eerste tegenstander is direct Hatto Heim uit het naburige Hattem. Een mooi affiche als start van de competitie. VSCO’61 kan sowieso haar borst nat maken de eerste competitiewedstrijden met tegenstanders als ZwartWit’63, Terschuurse Boys, EFC’58  en Zeewolde.

De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband troffen was in de tweede klasse in het seizoen 2002/2003. VSCO’61 wist destijds beide wedstrijden winnend af te sluiten. Echter de bekerwedstrijd vorig jaar moesten de Kanaries het onderspit delven.  Hatto Heim wist afgelopen seizoen net niet te promoveren en werd in de laatste confrontatie de voet dwars gezet door SKV, de ploeg die VSCO’61 daardoor de gang liet maken naar de derde klasse.

Hoe VSCO’61 er voor staat is de grote vraag. Tot op heden is erg wisselvallig gepresteerd. Goed voetbal werd afgewisseld door slordig spel, zodat er momenteel geen peil op te trekken is waartoe het team van de nieuwe hoofdtrainer Wilfred Westerhuis in staat is. Hopelijk dat zaterdag het goede spelniveau van afgelopen zaterdag in de eerste helft tegen ZwartWit’63 de hele wedstrijd vastgehouden kan worden, zodat het op sportpark Het Achterveen een spannend en boeiend duel wordt tussen beide opponenten. De wedstrijd in Hattem begint om 14.30 uur.
 

’t Harde start competitie in en tegen Zeewolde

Na zes oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden gaat het zaterdag écht beginnen voor ’t Harde. Dan start de competitie met een wedstrijd in en tegen Zeewolde.

Een heel aardige Veluwade, winst in de Veluwecup, uitschakeling in het bekertoernooi en tussendoor nog winst op tweedeklasser KHC. Het was een voorbereiding met wisselende resultaten voor de groenwitten. En helaas ook met de nodige blessures, waardoor trainer Van Egteren zijn op voorhand brede selectie snel zag krimpen. Toch zal iedereen reikhalzend uitkijken naar het begin van de competitie en de rentree in de derde klasse, alleen al om te zien waar de ploeg nu staat.

Zeewolde is direct een geduchte tegenstander, een ploeg die je dit seizoen bovenin mag verwachten. Vorig seizoen werd een vierde plek behaald en strandde men in de eerste ronde van de nacompetitie.
In de winterstop verloor ’t Harde nog een oefenwedstrijd tegen Zeewolde en daarin toonde de ploeg uit de polder zich een goed voetballend team.  
Het belooft dus een pittige openingswedstrijd te worden voor de Hardenezen.

De laatste competitiewedstrijd van ’t Harde in Zeewolde dateert van 17 september 2011, toen beide ploegen nog tweedeklasser waren. De groenwitten wonnen die wedstrijd met 1-3. Een dergelijk resultaat zou nu een prachtig begin zijn van de competitie.
 
De aftrap op sportpark De Horst in Zeewolde is om 15.00 uur. Op hetzelfde sportpark begint Harde 2 om 12.30 uur aan haar eerste competitiewedstrijd tegen Zeewolde 2.

 
DSV’61 uit naar Terschuurse Boys

DSV’61 gaat op bezoek in Terschuur waar de Doornspijkers het opnemen tegen de plaatselijke Boys.

De oranje-zwarten hopen hun prima vorm in het bekertoernooi (3 prima overwinningen) door te kunnen trekken in de competitie-ouverture.
Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten