zondag 15 september 2013

Elburger SC wint in Biddinghuizen van BAS

Aan de reeks van elf achtereenvolgende thuisoverwinningen, in het afgelopen seizoen, is zaterdag voor BAS te Biddinghuizen een einde gekomen. In de eerste wedstrijd op vertrouwde bodem in de 2e klasse kreeg de debutant een bittere pil te verwerken en kon Elburger Sportclub door een 3-1 overwinning de eerste winstpunten bijschrijven.

Gesterkt door de verrassende overwinning op Lelystad ´67 en de nederlaag van de Elburgers tegen KHC, vorige week, was men redelijk optimistisch gestemd bij de rood-witten.

De thuisclub ging onbevangen van start en de blauw-witte defensie werd in de beginfase zowaar enkele keren in verlegenheid gebracht.

Naarmate het duel vorderde werd duidelijk dat BAS, met routinier Stefan Tolhoek in de gelederen, het initiatief moest laten aan de blauw-witten. Echt gevaarlijk voor het doel van Sander Westdijk werd het echter nog niet.

Na bijna een half uur spelen leek Wim de Vries te gaan scoren, maar zijn kopbal, uit een hoekschop, ging over. Nauwelijks vijf minuten later opnieuw een kans voor de blauw-witten, maar doelman Westdijk kon voor opluchting zorgen.

Ook na de hervatting was de formatie van Henk Nieuwenhuis de bovenliggende partij, maar wist zich nog geen echte kansen te scheppen. De thuisclub nam zelfs na ruim een kwartier spelen de leiding toen Robbie Bartels, na een misverstand in de blauw-witte afweer, doeltreffend uithaalde.

Lang duurde de vreugde niet bij de polderbewoners want Wim de Vries bracht nog geen vijf minuten later de balans weer in evenwicht door met een uiterst beheerst schot doelman Westdijk te passeren.

Met Mark Land in de ploeg voor Mathijs Frik gingen de Elburgers op zoek naar meer en met name via de linkervleugel was er constant dreiging. Uit een toegekende vrije schop die hieruit voortkwam, krulde de inmiddels in de ploeg gekomen Ali Mualaa vanaf links de bal met veel gevoel in de verre hoek.

De thuisclub gaf zich nog niet gewonnen en probeerde alsnog de gelijkmaker te forceren. Door de ruimte die hierdoor ontstond maakte Marco de Vries enkele minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door de bal, hard, laag en onhoudbaar voor Westdijk in de rechterhoek te schieten.