zondag 29 september 2013

OWIOS verliest van FC Zutphen

OWIOS heeft met 2-0 verloren van FC Zutphen. Het tactisch plan van trainer Erwin Brem viel in duigen, nadat FC Zutphen in de blessuretijd van de 1e helft op voorsprong kwam.

Onder een mooi najaarszonnetje werd onder leiding van gold-old arbiter Beldman, die een goede wedstrijd floot, afgetrapt in Zutphen. FC Zutphen was deze middag de bovenliggende partij en de spelers vonden elkaar erg makkelijk met veel technisch vernuft. OWIOS stelde daar tegenover het hechte collectief om het spel van FC Zutphen te ontregelen. FC Zutphen kon combineren tot de 16 en liep zich dan vast in de trechter van de groen-witten. Kwam men er doorheen dan stond daar altijd keeper Kuiper op zijn plaats.

In de 30e minuut zou OWIOS bijna op voorsprong komen. Een afstandsschot van Mensink vloog richting de kruising. Keeper Van Hoof tikte de bal met een fantastische redding tot corner. Alles leek erop te wijzen om te gaan rusten met een 0-0 ruststand. Maar in de laatste seconden van de eerste helft promoveerde Sem Köse een voorzet tot doelpunt; 1-0. Dit was een mentale domper voor de OWIOS-ploeg.

Na de rust toonde OWIOS mentale weerbaarheid en rechtte de rug. FC Zutphen had nog het meeste balbezit en mogelijkheden, maar OWIOS zette meer druk naar voren. In de 49e minuut werd dit reeds bijna beloond. Een vrije trap van Veldhoen werd door iedereen gemist en ging aan de verkeerde kant van de paal achter.
In de 68e minuut schoot FC Zutphen op de paal via Hermani de Andrade en kwam OWIOS goed weg. In de aanval daarop volgend schoot Van den Hul recht op keeper Van Hoof.

In de 73e minuut maakte Aldo Joaquim de bevrijdende 2-0 voor FC Zutphen met een fantastische curve in de kruising. OWIOS probeerde het wel en met de nieuwe impulsen van jongeling Balk kwam er ook meer dreiging. Gescoord werd er echter niet en hield FC Zutphen terecht de 3 punten in Zutphen. Positief was dat 10 minuten voor tijd Peter Veldkamp weer zijn eerste minuten maakte.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Van Olst (81. Veldkamp), Mensink, Spronk (74. Van Haagen), Van 't Hul, Keijl (62. Balk), Veldhoen, Van den Hul