zondag 1 september 2013

Terugval nekt VSCO'61 tegen ZwartWit'63

In haar laatste bekerduel lijkt VSCO’61 na bijna veertig minuten spelen op rozen te zitten tegen ZwartWit’63, maar door een enorme terugval in het veldspel wordt uiteindelijk de wedstrijd met 2-3 verloren.

Al in de 5e minuut komt VSCO’61 op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op Bert van ’t Hof schiet Remco van ’t Hul de vrije trap onberispelijk in. Hierna blijft VSCO’61 goed combineren en is duidelijk de betere ploeg. Kansen komen er voor o.a. Nick Koele, Rinse van der Velde en Martijn Pluim, maar VSCO’61 vergeet zich zelf te belonen.

In de 37e minuut is het uiteindelijk wel raak. Een voorzet van Bert van ’t Hof wordt bij de tweede paal binnengekopt door Nick Koele (2-0). Direct hierop poeiert Bert van t’ Hof de bal van zo’n dertig meter op de lat en in de rebound mikt Rinse van de Velde de bal naast het doel. ZwartWit’63 weet hier weinig tegenover te stellen, maar weet toch nog onverwachts in de 45e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Nico Dol kopt een voorzet van rechts binnen (2-1).

In de tweede helft is VSCO’61 geen schim meer van de ploeg voor rust. ZwartWit’63 is veel dreigender. Het is dan ook terecht dat in de 66e minuut ZwartWit’63 op gelijke hoogte komt. Een voorzet van rechts smoort tussen een aantal spelers en Volkan Caliskan weet de 2-2 binnen te tikken. Hierna dringt VSCO’61 heel even aan en heeft pech dat een kopbal van Rinse van der Velde van de lijn wordt gehaald.

Ook Bert van ’t Hof krijgt een kwartier voor tijd nog een geweldige kans. Op aangeven van Van der Velde speelt hij zijn directe tegenstander uit, maar alleen voor doelman Richard van der Zwet ziet hij de bal via de doelman naast gaan. Bij deze actie blesseert Van ’t Hof zich en VSCO’61 moet met tien man verder, omdat de wissels al gebruikt zijn. In blessuretijd weet ZwartWit’63 nog de winst te pakken. Opnieuw is het Volkan Caliskan die weifelend ingrijpen in de defensie afstraft en ZwartWit’63 de winst bezorgt.

Zaterdag start VSCO’61 de competitie in Hattem tegen Hatto Heim. Het is zaak dat VSCO’61 dan eens laat zien dat zij in staat zijn een hele wedstrijd geconcentreerd en goed te spelen om de volle winst te behalen.