vrijdag 13 september 2013

Voetbal: speelronde 2 op het programma

Komende zaterdag staat speelronde 2 op het programma voor de voetbalclubs uit de regio.
Lees hieronder de voorbeschouwingen van de wedstrijden AVW'66-OWIOS, BAS-Elburger SC, VSCO'61-ZwartWit'63, sv 't Harde-Elspeet en DSV'61-EFC'58.

Uiteraard zijn de wedstrijden zaterdagmiddag te volgen via LOEsport.nl op LOE FM.

Vul, met onderstaande gegevens in het achterhoofd, ook de voetbalpoule in.
Dit is een samenwerking tussen LOEsport.nl en Primera Elburg.


Hierin moet u de uitslagen voorspellen van de hierboven al genoemde 5 wedstrijden: Voetbalpoule


OWIOS op bezoek bij AVW ‘66

Zaterdag moet OWIOS het opnemen tegen AVW’66 uit Werstervoort. De wedstrijd zal om 15.00 uur beginnen op sportpark Hamerden. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer P.H.G. van Koolwijk.

Beide ploegen kennen elkaar nog uit het verleden. De laatste keer dat er tegen elkaar gespeeld werd, was in het seizoen 2009-2010. In dat seizoen werd AVW’66 kampioen en thuis kwam OWIOS net te kort en verloor met 3-4 en uit werden de punten in Westervoort gelaten 3-0. Na 1 jaar daalde AVW’66 af naar de 2e klasse. Na twee seizoenen gebivakkeerd te hebben in de 2e klasse, kan AVW’66 het een trede hoger proberen. Vorig jaar werd AVW’66 weer kampioen in de 2e klasse. De voorbereiding loopt tot dusver stroef en AVW’66 is met 3 nederlagen uitgeschakeld in de beker. De start van de competitie werd vorige week, na een 0-0 ruststand, verloren met 4-0 van de andere kampioen uit de 2e klasse: sv DFS.

Medepromovendus OWIOS heeft ook een moeilijke voorbereiding gehad met wedstrijden om de beker tegen hoofdklassers en een topklasser. In deze wedstrijden kon OWIOS niet voor verrassingen zorgen. Afgelopen week speelde OWIOS verdienstelijk haar eerste competitiewedstrijd tegen degradant uit de hoofdklasse HZVV. OWIOS stond uiteindelijk met lege handen. Met twee uitvallen in het laatste kwartier werd de wedstrijd definitief beslist en met 2-5 gewonnen door HZVV. Zowel AVW’66 als OWIOS kunnen de punten goed gebruiken. Beide ploegen zullen zo snel mogelijk punten willen pakken om niet in de onderste regionen te komen. Het zal dan ook een spannende wedstrijd worden.

 
Elburger SC op bezoek BAS

De provincie Flevoland is dit seizoen met maar liefst vier ploegen vertegenwoordigd in de 2e klasse G.

Naast s.v. Lelystad´67, Unicum en ASV Dronten is hier nu ook BAS uit Biddinghuizen bijgekomen.

Na het behaalde kampioenschap in het afgelopen voetbaljaar is het de eerste keer in de geschiedenis van de  bijna 50-jarige vereniging dat men acteert in deze klasse.

A.s. zaterdag gaat Elburger Sportclub voor de tweede competitiewedstrijd op bezoek bij de debutant.

Slechts één keer eerder stond dit treffen op de kalender; dat was in het seizoen 2009-2010. De blauw-witten wisten toen beide wedstrijden, zowel uit (0-1) als thuis (3-2), te winnen. Overigens eindigden de Elburgers dat jaar op de tweede plaats en promoveerden vervolgens vanwege een versterkte promotieregeling naar de 2e klasse.

BAS verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door s.v. Lelystad´67 in eigen huis met 2-1 te kloppen. Euforische stemming na afloop in de BAS-gelederen, maar inmiddels staat men daar weer met beide beentjes op de grond.

In tegenstelling tot de Elburgers een lekkere start voor de rood-witten die zich nu ook, voor eigen publiek, van hun beste kant willen laten zien.

Na het teleurstellende recente optreden, verwachten we zaterdag een getergd Elburger Sportclub zodat de polderploeg de borst na kan maken.

De wedstrijd op sportpark  De Schelp aan de Sportlaan  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer I. Avci uit Kampen.
 

VSCO’61 ontvangt ZwartWit’63

Zaterdag in de tweede speelronde van de competitie ontvangt VSCO’61 op sportpark de Heughte ZwartWit’63 uit Harderwijk.
Het duel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Weuring uit Zwolle.

Beide ploegen zijn geen onbekenden van elkaar. Afgelopen jaren hebben beide teams elkaar veelvuldig in de competitie ontmoet. Ook dit jaar staat de confrontatie tussen beide elftallen op het programma doordat beide teams afgelopen seizoen zijn gedegradeerd. Veertien dagen geleden troffen beide teams elkaar voor de beker. In een wedstrijd die er niet meer toe deed, won ZwartWi’63 met 2-3 van VSCO’61. De Kanaries uit Oosterwolde wisten een 2-0 voorsprong te nemen, maar gaven uiteindelijk de zege uit handen.

Beide teams zullen ongetwijfeld proberen weer zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse. ZwartWit’63 begon vorige week met een 3-0 overwinning op SP Teuge en VSCO’61 speelde met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Hatto Heim. Wat voor waarde hieraan gehecht moet worden, is nu nog niet te bepalen. Wat wel een gegeven is, is dat in de afgelopen jaren beide teams elkaar weinig ontliepen in de onderlinge duels. Vorig seizoen verloor VSCO’61 de uitwedstrijd met 2-1, terwijl thuis met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Het belooft dus een heel boeiend en spannend duel te worden op het mooie hoofdveld van VSCO’61.   




Eerste thuiswedstrijd voor ‘t Harde

Zaterdag speelt ’t Harde de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Tegenstander is promovendus VV Elspeet, waar Raimond Vos, oud-trainer van S.V. ’t Harde 2, nu hoofdtrainer is.

Elspeet speelde vorig seizoen nog in de vierde klasse B, werd daarin derde en promoveerde vervolgens via de nacompetitie. Vorige week speelde de Elspeters bij de rentree in de derde klasse met 0-0 gelijk tegen Hulshorst.

’t Harde moest in de openingswedstrijd van het seizoen gelijk de eerste nederlaag slikken. In de uitwedstrijd tegen Zeewolde konden de groenwitten het vele balbezit niet omzetten in veel uitgespeelde kansen, daar waar Zeewolde wel dreigend was in de counter. De 2-1 nederlaag had echter zeker niet gehoeven en moet voor ’t Harde ook geen reden zijn om in paniek te raken.

In de thuiswedstrijd tegen Elspeet moeten de Hardenezen orde op zaken stellen. De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen dateren van het seizoen 2009/2010. Toen werd er in Elspeet met 1-1 gelijkgespeeld en won ’t Harde de thuiswedstrijd met 3-1, onder meer door twee goals van de huidige hoofdtrainer Edwin van Egteren. Hij zal nu met z’n team zeker weer voor zo’n resultaat tekenen om de nare smaak van de competitiestart weg te spoelen.
 
De wedstrijd op sportpark Schenk begin om 14.30 uur. De leiding is in handen van scheidsrechter Hoving.



DSV'61 krijgt EFC'58 uit Ermelo op bezoek
 
Na het 1-1 gelijke spel uit tegen Terschuurse Boys zal DSV'61 het thuis op gaan nemen tegen EFC'58 uit Ermelo.
De zwart-witten uit Ermelo beleefden een hele slechte seizoensopening met een 1-4 thuisnederlaag tegen Oene.

De wedstrijd op sportpark de Haere begint om 14.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten