maandag 30 september 2013

Mooie zege EVV dames, EVV heren verliezen

Het eerste damesteam van EVV boekte zaterdag in eigen huis een knappe 3-1 zege op Arvevo.
De herenploeg moest met dezelfde cijfers zijn meerdere erkennen in het bezoekende Keistad.

De Elburgse vrouwen revancheerden zich in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen uitstekend voor de 4-0 nederlaag van vorige week. Tegen het Arnhemse Arvevo kwamen de ploeg van Kay Bosscha in de spannende slotfase van de eerste set net tekort (24-26). In de daaropvolgende daarop volgende sets werd het enthousiaste spel van de thuisploeg echter wel beloond. Via 25-21, 25-22 en 25-19 kon EVV de eerste vier punten van het seizoen bijschrijven.

De mannenploeg van EVV liep ook in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen een 1-3 nederlaag op. Keistad, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie, toonde zich op de beslissende momenten effectiever dan de Elburgers. In elke set kon EVV tot halverwege goed bijblijven, maar scherpe serviceseries van de Amersfoorters maakten telkens het verschil.
Alleen de tweede set wisten de mannen van Peter Gaillard zwaar bevochten uit het vuur te slepen (14-25, 27-25, 21-25, 20-25).

Komend weekeind gaat EVV op bezoek bij Taurus, dat ook nog op zijn eerste overwinning wacht.