zondag 22 september 2013

KV Elburg herstelt zich van mindere reeks wedstrijden

KV Elburg heeft zich zaterdagmiddag hersteld na enkele mindere wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk speelde Elburg gelijk in een wedstrijd die een stuk beter oogde dan de voorgaande. Eindstand 11-11.

Vorige week was Dindoa een maatje te groot maar Elburg liet zich toen in de stromende regen niet van haar beste kant zien. Ook tegen Regio was het vertoonde spel niet om over naar huis te schrijven.

Trainer/coach Jan de Haard had na afloop van de wedstrijd tegen Sparta wel vrede met de puntendeling. Hij was in ieder geval blij met het vertoonde spel. “Hier kunnen we verder mee” aldus de coach die echter ook aangaf dat er nog veel werk te doen is.

KV Elburg beschikt dit seizoen niet over echte speerpunten. Het benutten van de kansen is een manco en dat was in de wedstrijd tegen Sparta ook het geval.

Sparta had over de hele wedstrijd het beste van het spel en scoorde vooral van afstand. Elburg speelde goed en realiseerde voldoende kansen maar de afwerking was onvoldoende.

Beide teams hielden elkaar gedurende praktisch de hele wedstrijd in evenwicht. In de beginfase wist Sparta nog op een kleine voorsprong te komen (2-4) maar Elburg sloot met dezelfde snelheid weer aan. Daarna scoorde men om en om tot de ruststand van 7-6 was bereikt.

Na rust een zelfde wedstrijdbeeld waarbij Elburg steeds de gelijkmakende treffer scoorde. Acht minuten voor tijd maakte Hetty van den Berg gelijk op 11-11 via haar befaamde ‘omdraaibal’. Daarna werd er niet meer gescoord en waren beide teams tevreden met een puntendeling.