maandag 16 september 2013

Batfighters start met een nederlaag tegen DTV'84

Batfighters 1 is de najaarscompetitie van start gegaan met een 3-7 nederlaag tegen het sterke DTV’84 2.
Ondertussen verloor team 2 nipt van Kampenion, terwijl team 3 als enige een zege binnenhaalde. Het won met 7-3 van Harderwijk 5.


Team 1 zal zich voorlopig moeten richten op de tweede plek in de 1e klasse C, want DTV’84 2 steekt in deze poule duidelijk boven de rest uit. André Wennemars, Hans Hidding en Barbara Winkes speelden voor de zomer nog in de Hoofdklasse, twee niveaus hoger dus. Met Linsey Preuter heeft de ploeg uit Dalfsen bovendien een speelster erbij gehaald die vorig seizoen zo’n 80 procent van haar wedstrijden in de 1e klasse won. Batfighters 1 kon vrijdag dus meteen flink aan de bak.
Het duel begon nog prima, want René wist verrassend in vijf games van Wennemars te winnen. De volgende zes partijen leverden echter een punt op voor DTV, al ging dat niet altijd even makkelijk. Arjen en René verloren namelijk allebei in vijf games van Preuter.
In de achtste partij wist Stefan net als vorig seizoen wel van haar te winnen, waarna Arjen het derde Elburgse punt pakte tegen een niet al te gemotiveerde Wennemars. In de slotpartij verloor René van Hidding, die deze avond daardoor ongeslagen bleef.
Een 3-7 eindstand dus, en daar viel eigenlijk weinig op aan te merken. Het duel zal niet de boeken in gaan als een hele spannende wedstrijd, maar wel om het feit dat er liefst twaalf balletjes zijn gesneuveld (zie foto). Hidding presteerde het zelfs om tijdens een rally een deuk in het balletje te meppen.
Heel opmerkelijk!
Vrijdag mag Batfighters 1 zich van de nederlaag zien te herstellen in een uitwedstrijd tegen De Brug 3.
.


Derdeklasser Batfighters 2 mocht het vrijdag opnemen tegen het zeer ervaren Kampenion 6. Met een 4-6 uitslag kregen de Elburgers wellicht iets te weinig, want de eerste enkelpartijen gingen alledrie in vijf games naar de bezoekers. Het dubbelspel leverde team 2 daarna het eerste punt op.
Daarna wist zowel Hetty als Gerrit van de Poll van Hans van den Berg te winnen, terwijl Gerard een zege boekte op Theo Hogenhorst. Routinier Arie Hup, die een dag na de wedstrijd zijn 78e verjaardag mocht vieren, bleef namens Kampenion als enige ongeslagen. Ondanks zijn leeftijd liet Hup weer duidelijk merken dat hij het spelletje nog steeds zeer serieus neemt.
Team 2 mag woensdag alweer aan de slag, want dan staat een uitwedstrijd tegen Wham 1 op het programma. De ploeg uit Nieuwleusen werd voor de zomer kampioen in de vierde klasse.
.

Tot slot deed Batfighters 3 vrijdag wat team 1 en 2 nalieten, namelijk winnen. Mede dankzij invaller Piet Tadema, die twee punten pakte, sleepten de Elburgers er een 7-3 overwinning uit. Heinz en Gert-Jan waren ook tweemaal succesvol en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Team 3 speelt dinsdag alweer de volgende wedstrijd, uit tegen De Brug 13 in Apeldoorn.
Overigens heeft Michel Biesterbos aangegeven dat hij toch competitie wil gaan spelen, hij komt Batfighters 3 daarom versterken. Daardoor schuift Jacob-Jan van der Spek door van team 3 naar team 2 en gaat Erik van de Haar van team 2 naar team 1.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten