zondag 15 september 2013

Doelpuntrijke overwinning voor VSCO'61

Thuis tegen ZwartWit’63 weet VSCO’61 een verdiende 5-3 overwinning te pakken. Vooral op basis van de tweede helft is deze overwinning meer dan verdiend.
Met de rust was de stand nog gelijk en keek VSCO’61 tweemaal tegen een achterstand aan.

Gevierde man bij VSCO’61 was spits Rinse van der Velde die met vier doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning. Hij kreeg dan ook in de laatste minuut van de officiële speeltijd een publiekswissel.
Belangrijker en grote verdienste van VSCO’61 was dat het collectief deze prestatie afdwong. Zeker omdat deze overwinning gestalte kreeg in de tweede helft wat afgelopen weken vaak de ‘achilleshiel’ was van de ploeg.

VSCO’61 begon goed aan de wedstrijd en na twee mogelijkheden aan de kant van de Kanaries wist Volkan Caliskan weifelend optreden in de VSCO-defensie feilloos af te straffen (0-1). Op aangeven van Remco van t Hul’wist Rinse van der Velde al snel tegen te scoren.
Opnieuw kwam VSCO’61 op achterstand na een te korte terugspeelbal van Jan van ’t Oever. Robin Füchten moest ingrijpen wat ten koste ging van een penalty. Oussama Labari schoot binnen. Nog voor rust wist Rinse van der Velde de rebound te verzilveren op een schot van Nick Koele.

De tweede helft zette VSCO’61 de wedstrijd naar haar hand. Rinse van der Velde scoort in de rebound de 3-2 en Bert van ’t Hof scoort hierop de 4-2. Sander Bouw weet na een lange rush in de 64e minuut de 4-3 op het scorebord te brengen.
Even lijkt het spannend te worden, maar na de 5-3 op naam van Rinse van der Velde op aangeven van Bert van ’t Hof is de wedstrijd gespeeld. VSCO’61 verzuimd hierna de voorsprong te vergroten, maar de belangrijke overwinning op een van de op voorhand geachte titelkandidaten is binnen.