zondag 15 september 2013

DSV'61 wint thuis van EFC'58

Op sportpark De Haere heeft DSV de eerste driepunter binnen: tegen EFC uit Ermelo werd een benauwde maar met veel inzet verkregen 1 – 0 overwinning behaald.

In het eerste kwartier was EFC de betere ploeg, maar drukte niet echt door en langzamerhand worstelden de DSV-ers zich naar boven. In de 24e minuut kon daardoor Johan Westerink de 1 – 0 laten aantekenen na een assist van Alex Bouwman.
EFC gaf zich niet gewonnen en kreeg zelfs een uitmuntende kans op de gelijkmaker. Na een handsbal van Gerhard Lokhorst mocht een EFC-er vrij aanleggen vanaf 11 meter, maar door zeer goed keeperswerk van Laurens Dekker behield DSV de voorsprong.

In de tweede helft een gelijkopgaande strijd waarin zowel kansen op de 2 – 0 als op de 1 – 1 niet benut werden. DSV bracht Elbert Grootkarzijn nog in als verse kracht en met de overige oranjehemden sleepte hij de eerste overwinning uit het vuur.

Na twee wedstrijden neemt DSV een gedeelde 3e plaats in. Zaterdag een topper tegen de huidige nummer twee Zeewolde. In Zeewolde wordt er om 15.00 uur afgetrapt.