zondag 15 september 2013

OWIOS pakt punt tegen AVW’66

OWIOS heeft de punten gedeeld met medepromovendus AVW’66.
In Westervoort werd het tegen AVW’66 2-2. Over de gehele wedstrijd genomen was dit een terechte uitslag.

De wedstrijd begon enerverend. Na 3 minuten stond het reeds 1-1. Met twee fantastische reddingen voorkwam keeper Kuiper een achterstand, maar in de volgende rebound rolde het leer over de doellijn. Na 40 seconden stond het 1-0 voor AVW ’66. OWIOS rechtte de rug en in de 3e minuut reeds lag de bal aan de andere kant in het doel. Een mooie, lange crossbal door Nagelhout op Van den Hul werd na de eerste stuit ineens op de pantoffel genomen en verdween over de keeper in het doel 1-1.
Na dit enerverende begin zakte het spelbeeld snel in. Vlak voor de rust schoot Mensink nog net voorlangs in een mooie uitbraak van OWIOS. In de 42e minuut dacht AVW’66 op voorsprong te komen, maar de kopbal werd tegen een medespeler gekopt die op de doellijn en buitenspel stond.

Na rust wilde AVW’66 voordeel putten uit het windvoordeel en de druk gaan opvoeren. Keeper Kuiper greep nog een keer goed in door zich voor de bal te gooien. In de 58e minuut scoorde OWIOS de 1-2. Een hoekschop van Veldhoen werd tot doelpunt gepromoveerd door Spronk door de bal voldoende te schampen met het hoofd. Lang kon OWIOS niet van deze voorsprong genieten. Tien minuten later was de stand weer gelijk. Uit een hoekschop ging iedereen onder de bal door behalve AVW’66-aanvoerder Dijkerman 2-2.

Vlak voor tijd zou OWIOS nog stiekem de 3 punten meenemen. Aanvoerder Dijkerman gleed uit en verleende Van den Hul vrije doortocht richting het doel van AVW’66. Toegesnelde verdedigers en het feit dat de bal iets te ver naar voren speelde, dwong Van Hul naar buiten en terug te leggen op Veldhoen. Zijn stift had te weinig hoogte op de doelman te verschalken en derhalve eindigde de wedstrijd in 2-2.

Aanstaande zaterdag neemt OWIOS het thuis op tegen WVF om 14.30 op sportpark Bovenmolen.

Opstelling OWIOS:  Kuiper, Van Olst, Spronk, Nagelhout, Boon, Van ‘t Hul, Mensink (Snoek), Keijl (Scheffel), Balk (Verhaagen), Veldhoen, Van den Hul