zondag 8 september 2013

Gelijkspel VSCO’61 met perspectief

In Hattem speelt VSCO’61 haar eerste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk tegen Hatto Heim. De ruststand van 0-1 is slechts een kleine afspiegeling van het krachtsverschil.
Via twee vrije trappen weet Hatto Heim uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Uiteindelijk is het gelijke spel een terechte uitslag. VSCO’61 dat met de rust een grotere voorsprong had moeten nemen, maar dit verzuimt. Met fris en snel aanvallend spel zet VSCO’61 Hatto Heim onder druk. In de 4e minuut is het al raak. Uit een vrije trap van Stefan Bosch scoort Rinse van der Velde met het hoofd de 0-1. Hierna krijgt VSCO’61 de beste kansen om de voorsprong te vergroten. Ook voetballend moet Hatto Heim het onderspit delven. Gescoord wordt er echter niet meer voor rust.

De tweede helft zet Hatto Heim wat meer druk naar voren zonder echt gevaarlijk te worden. Het keerpunt is na bijna een kwartier spelen. Slordig spel op het middenveld resulteert in een vrije trap rand zestien. Jurgen de Weerd schiet de 1-1 binnen. Een minuut later komt VSCO’61 opnieuw op voorsprong. Een hoekschop van Remco van ’t Hul wordt bij de tweede paal binnengekopt door Rinse van der Velde.

Verdedigend gaat het in het laatste kwartier veel mis bij VSCO’61. Opnieuw weet Jurgen de Weerd uit een vrije trap de gelijkmaker te scoren. In de slotfase heeft VSCO’61 geluk dat eerst Ruben Bouwhuis alleen voor doelman Schoonhoven faalt en Maarten Teuben alleen door kan, maar de paal raakt. Over het geheel van de wedstrijd genomen een terechte puntenverdeling. Belangrijk is de constatering dat VSCO’61 progressie laat zien ten opzichte van de afgelopen wedstrijden wat perspectief biedt voor de komende weken.

Volgende week speelt VSCO’61 thuis tegen ZwartWit’63 dat met 3-0 van SP Teuge wist te winnen.