zondag 8 september 2013

Elburger SC in doelpuntrijk duel onderuit tegen KHC

Met vooraf één minuut indrukwekkende stilte n.a.v. het overlijden van het jeugdlid Max Wassenaar, op 6 aug. j.l., trapten om even over half drie Elburger SC en KHC uit Kampen o.l.v. scheidsrechter De Witte uit Ermelo af voor de seizoensouverture op het Burgem. Bode Sportpark.

De amusementswaarde haalde in dit doelpuntrijke treffen een dikke voldoende. Hieraan zullen de Elburgers, die met maar liefst 6-3 verloren, nauwelijks een boodschap hebben gehad. Gevierde man bij de uit de 1e klasse gedegradeerde Kampenaren was Ronald Arends (35) die maar liefst vier treffers voor zijn rekening nam.

Gestoken in een fonkelnieuwe out-fit van de Hoofdsponsorgroep, heerste vooraf een positieve stemming in de blauw-witte gelederen.

De Elburgers, die in de eerste helft maar zelden echt gevaarlijk kon worden, moesten echter lijdzaam toezien hoe KHC direct het heft in handen nam en de openingsfase al enkele uitstekende kansen kreeg. In de 20ste was Ronald Arends verantwoordelijk voor de openingstreffer, terwijl nog geen vijf minuten later dezelfde speler de voorsprong verdubbelde.

Nog voor de rust zette Leroy Knol zijn ploeg op rozen, waarbij de Elburger grensrechter weliswaar de vlag omhoog stak voor vermeend buitenspel.

De toeschouwers hadden nog maar nauwelijks hun laatste slok koffie verwerkt of de blauw-witten hadden de hatelijke nul al van het scorebord gepoetst. Met een enkele wijziging in de ploeg had trainer Henk Nieuwenhuis voor een wat aanvallender concept gekozen en warempel enkele minuten later scoorde Robbert van Schie op zeer fraaie wijze de aansluitende treffer.

De hoop in de Elburger voetbalharten was teruggekeerd, maar de vlijmscherpe tegenaanvallen van KHC duidden eerder op een vierde Kamper-treffer, dan de gelijkmaker voor de thuisclub.

Het derde doelpunt van Arends en de vierde voor KHC kwam er dan ook waarbij de goalgetter de bal, na een pass vanaf links, de bal op de rechtervleugel ineens op zijn schoen nam en onhoudbaar voor doelman Bjarn Onderstal schitterend inschoot.

Elburger Sportclub gaf de moed nog niet op een kleine tien minuten voor tijd leek een rake kopbal van Wim de Vries nog voor een hectische slotfase te gaan zorgen. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd zette de nog maar koud in het veld staande Krystian Szwarc zijn invalbeurt echter extra luister bij door de definitieve nekslag uit te delen.

Voor Ronald Arends was het een super zaterdag; in de extra tijd scoorde hij zijn vierde treffer en zette daarmee de 3-6 eindstand op de borden.