zondag 22 september 2013

EVV verliest bij terugkeer in tweede divisie

De volleyballers van EVV hebben hun terugkeer in de tweede divisie niet kunnen bekronen met een overwinning.
In Apeldoorn toonde Dynamo zich op de beslissende momenten sterker en stuurde de Elburgers met een 3-1 nederlaag naar huis.

Een zwakke start leidde in de eerste set tot een achterstand van vijf punten, die niet meer werd ingelopen (20-25). In de tweede set dicteerde EVV het spel, onder aanvoering van spelverdeler Remco de Man en de veel scorende Daan Schouten. Dynamo profiteerde nog bijna van Elburgse commotie over een arbitrale beslissing, maar met 27-25 sleepte EVV toch de set binnen.

Ook in het derde en vierde bedrijf kwam EVV op voorsprong, maar Dynamo toonde aan waarom de ploeg afgelopen seizoen in de subtop eindigde. De thuisploeg ontwikkelde meer servicedruk en profiteerde goed van fouten in de blokkering en verdediging van EVV. Via 20-25 en 22-25 hield Dynamo vier punten in eigen huis.
Komende zaterdag krijgt EVV in de eerste thuiswedstrijd een zware dobber aan het Amersfoortse AVV Keistad, dat afgelopen uit de eerste divisie degradeerde.

Ook het eerste damesteam van EVV moest een nederlaag slikken in het eerste competitieduel. De bijna geheel vernieuwde ploeg van trainer/coach Kay Bosscha startte voortvarend tegen Gemini in Elst, maar kon een voorsprong in de eerste set niet vasthouden (22-25).
In de sets daarna liet de servicepass de Elburgse dames volledig in de steek (12-25, 9-25, 19-25), waardoor EVV puntloos naar huis moest. Lichtpunt in de wedstrijd was het derde divisiedebuut van de jeugdspelers Naomi Smit en Lorraine Kyulu.
Komende week probeert EVV de eerste punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen het Arnhemse Arvevo.