zondag 29 september 2013

Elburger SC wint knap in Arnhem van ESA

Het was dan wel geen onvervalste, maar de drie puntgave treffers die Wim de Vries in de twee helften scoorde in de uitwedstrijd tegen ESA in Arnhem betekende wel een hattrick die Elburger Sportclub een knappe 3-1 overwinning opleverde.

De lange aanvaller was dus van grote waarde voor zijn ploeg, maar met hem was ook Mark Land, voor het eerst dit seizoen startend in de basis, zeer belangrijk voor de blauw-witten.

Naast het feit dat hij aan de basis stond van de tweede en derde treffer, was hij als stuwende kracht zeer nadrukkelijk op het middenveld aanwezig.

In de openingsfase waren de Elburgers nog niet helemaal bij de les want al na ruim vijf minuten spelen bracht Yahya Hotak zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Het werd echter al spoedig duidelijk dat er voor de formatie van Henk Nieuwenhuis deze middag wat te halen viel in de Gelderse hoofdstad en amper tien minuten later was al weer gelijk. Wim de Vries maakte uitstekend gebruik van zijn lengte door de bal, na een inzet van Mitchel Kalverda, hoog opspringend fraai achter doelman Ronald Schotanus te koppen.

Een als voorzet bedoeld schot van Robert van Schie had even later zo maar een tweede Elburger treffer kunnen betekenen, maar de voor rust soms ongrijpbare en handige speler, zag de bal op de deklat belanden.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisclub moest met tien man verder. Job Seinen kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart en kon vervolgens met rood vertrekken.

Elburger Sportclub wist zich met de numerieke meerderheid aanvankelijk geen raad en ESA verscheen soms enkele malen dreigend voor Bjarn Onderstal, maar verdedigend stond het deze middag prima.

Toch trokken de gedreven en strijdbare blauw-witten het initiatief weer naar zich toe en na een uitstekende pass van Mark Land schoot Wim de Vries na bijna zeventig minuten spelen de bal bekeken en onhoudbaar voor Schotanus in de linker benedenhoek; 1-2.

Hoewel men het al eerder af had kunnen maken duurde het nog tot vijf minuten voor tijd voordat Marco de Vries, na uitstekend voorbereidend werk van Land, zijn broer Wim in staat stelde de deur definitief in het slot te gooien door ook het derde doelpunt op zijn naam te brengen.