woensdag 24 oktober 2012

SV 't Harde bekert niet verder

Trainer Edwin van Egteren durfde op de wedstrijddag nog te dromen van een stuntje, getuige zijn bericht op Twitter. Maar daar waar 2e klassers Zwart Wit ’63 en Hulzense Boys (tegen resp. vv Nunspeet en Excelsior ’31) nog zorgde voor een daverende verrassing, moesten de Hardenezen duidelijk hun meerdere erkennen in een B ploeg van hoofdklasser CSV Apeldoorn.
Van de ploeg die trainer Van Loen normaliter het veld in stuurt stonden er deze avond slechts 3 opgesteld. Hoe prettig kan het voor een trainer zijn met zo’n brede selectie te werken.

Het begin van de confrontatie tussen de spreekwoordelijke reus en klein duimpje was voor laatstgenoemde zo slecht nog niet. Uiteraard was het balbezit hoofdzakelijk voor de thuisploeg, maar het tempo lag nog zo laag dat de gasten nauwelijks in de problemen kwamen en er zelfs een paar keer gevaarlijk uitkwamen.
In de 9e minuut mag aanvoerder Oosterbos vanaf 20 meter een directe vrije trap nemen, maar de inzet verdwijnt ruim naast het doel. Nog geen minuut is het Jeensma die zijn directe tegenstander aftroeft, maar vanuit een moeilijke hoek ruim voorlangs schiet. In de 13e minuut een prima counter van de gasten. Op rechts wordt Zieleman bereikt en diens uitstekende pass stelt Elskamp in de gelegenheid de keeper te passeren en 0-1 aan te tekenen. Lang kunnen de groenwitten helaas niet van de voorsprong genieten. Keeper Van der Wijk gaat zonder directe aanleiding behoorlijk de fout in met het wegschieten van de bal en Arno Leusink is niet in staat om de hard ingespeelde bal te controleren. Ugur Yildirim maakt dankbaar gebruik van de kans die hem plots geboden wordt en schiet vanaf 30 meter fraai over de teruglopende Van der Wijk heen. Vanaf dat moment is het haast nog uitsluitend de thuisploeg wat de klok slaat en breekt bovendien de Ashat Ajan show aan. De net van een blessure herstelde spits ontpopt zich als geweldige voetballer, met een actie en versnelling in huis, maar bovenal als echte doelpuntenmachine.

In de 23e minuut mag sv ’t Harde haar eerste hoekschop nemen en nog geen halve minuut later ligt de 2-1 achter keeper Van der Wijk middels een kopbal van Ajan. In de 25e minuut gebruikt de spits van de thuisploeg uitstekend zijn sterke lijf, maar schiet rakelings naast. Twee minuten later valt de 3-1 alsnog. De complete laatste lijn van ‘t Harde heeft alleen oog voor de bal die met een keurige pass “over de hele” bij de volledig vrijstaande Ajan belandt. Voor de tweede keer toont hij zich zeer koelbloedig. In de 31e minuut voorkomt Van der Wijk met een geweldige reflex en zijn grote teen dat Ajan een zuivere hattrick produceert. Laatste wapenfeit van de eerste helft is een direct genomen vrije trap van Kamerbeek namens de gasten uit ’t Harde, maar de bal verdwijnt links van de keeper naast het doel.

De tweede helft is haast een kopie van de eerste, met dien verstande dat de ploeg van Van Egteren het net niet meer weet te vinden, maar bij tijd en wijle wel probeert mee te voetballen. Dat resulteert ook wel in een aantal aanvallen, maar die stranden allemaal ruim voor of op de 16-meter. De thuisploeg daarentegen geeft blijk van honger naar meer doelpunten. Met name de eerder genoemde Ajan en middenvelder Richard van Beek blijven zeer gedreven voetballen. Na zijn twee doelpunten in de eerste helft voegt de spits van CSV Apeldoorn nog 3 treffers aan zijn totaal toe; in de 55e minuut na een individuele  actie, in de 63e minuut met een kopbal en in de 86e minuut middels een intikker. Om de veelzijdigheid van de spits nog maar eens te onderstrepen. Tussen al het geweld van Ajan door heeft Van Beek in de 59e minuut de 5-1 op het scorebord gezet. Al met al een regelmatige zege van de thuisploeg die eerder hoger dan lager had kunnen uitvallen.
Voor trainer Van Egteren zullen er weer heel wat leermomenten geweest zijn tijdens dit bekerduel, want met name in de organisatie behoeft dit elftal een flinke opknapbeurt. Individueel houden sommige spelers zich nog redelijk staande. Jeensma bleek meer dan eens lastig voor zijn directe tegenstander, Zieleman heeft de techniek en het inzicht om ooit op een hoger niveau te voetballen en Vlijm en De Jager konden het behoorlijk bolwerken tegen hun directe opponenten. Arno Leusink stond voor de defensie geposteerd en daar heeft hij tegen een dergelijke tegenstander niet het voetballend vermogen voor. Blijkbaar is de trainer ook niet echt tevreden met de manier waarop hij in de verdediging voetbalt. Van Kamerbeek daarentegen mag in zulke wedstrijden juist wel een meerwaarde verwacht worden en die heeft hij niet getoond.
Het bekertoernooi zit er op voor sv ’t Harde, maar de competitie kent vanaf nu nog uitsluitend finales. Te beginnen in Vaassen tegen VIOS aanstaande zaterdag. Een prachtige gelegenheid voor de rode lantaarndrager van 2G om te laten zien dat ze nog niet afgeschreven mogen worden.