zondag 14 oktober 2012

s.v. ‘t Harde bevindt zich in zwaar weer

De thuiswedstrijd tegen Unicum uit Lelystad moest op voorhand gewonnen worden en gezien het beeld van de eerste helft was dit zeker niet onmogelijk.

In de 12e minuut was Arnoud Kamerbeek al dicht bij de openingstreffer maar doelman Schoonheim bracht redding.

Toch kwam Unicum in de 21e minuut op voorsprong toen de veelvuldig gegeven ruimte aan de linkerkant  uitmondde in een voorzet die door uitblinker Junior Matheu al lopend werd binnen gekopt.
Na een goed half uur spelen had de 1-1 simpelweg op het scorebord moeten staan maar opnieuw wist de doelman van Unicum op miraculeuze  wijze het schot van Michael Jeensma te pareren.
Niet veel later was er de volgende kans voor ’t Harde maar nu belandde de kopbal van Kevin van Renselaar op de lat.
Drie grote mogelijkheden die minimaal twee doelpunten hadden moeten opleveren maar op een of andere duistere manier gaan de ballen er simpelweg niet in.
Na de thee moest het beter maar niets was minder waar.
De handelingssnelheid van het overgrote deel van de spelers ligt gewoon te laag. Er zijn geen automatismen en teveel wordt de teamprestatie omgeruild voor eigen succes.
Het vertrouwen raakte totaal verloren toen Unicum een goed op snelheid uitgevoerde aanval schitterend afrondde met een diagonaal schot van opnieuw Junior Matheu wat de 0-2 opleverde.
Ook de 0-3 kon op naam van de linksbuiten van Unicum geschreven worden waardoor de einduitslag gezien de totale wedstrijd enigszins geflatteerd was maar op basis van efficiëntie volledig terecht was.