zondag 28 oktober 2012

Elburger basketballers pakken overtuigend de 3e overwinning van het seizoen

Na de gewonnen bekerwedstrijd in Tilburg speelden de heren van Bossini G.S.Stars afgelopen zaterdag in de Landelijke Eerste Divisie hun vijfde competitiewedstijd. Er werd gespeeld in Rijswijk tegen Lokomotief. De Rijswijkse ploeg kent een zware competitiestart en wist pas eenmaal te winnen.
De Elburgers daarentegen wonnen de afgelopen weken, inclusief
                        de bekerwedstrijd, al drie wedstrijden op rij.

Voor de wedstrijd in Rijswijk kon coach Kramer over een complete selectie beschikken. De blessure van Rik van de Nes was voldoende hersteld en ook de langdurig geblesseerde Jairo Stacia was weer fit genoeg om minuten te maken. Dit gebeurde dan ook en zo maakte hij na zijn overstap van Landstede Basketbal deze zomer zijn competitiedebuut voor de Elburgers.

De start van de wedstrijd ging gelijk op. Spelverdeler Besseling van Lokomotief schoot direct met scherp en maakte de eerste acht punten voor zijn ploeg. Bij de Elburgers was de start ook goed en met name de broers Van de Weg vonden de basket gemakkelijk. Samen maakten zij twaalf van de eerste veertien punten voor Bossini G.S.Stars. Tot halverwege het eerste kwart ging de strijd gelijk op. Toen schakelde de Elburger defensie een tandje bij en kwam er nieuwe energie in de ploeg door het inbrengen van Dimitri Braakman, die dit kwart twee driepunters voor zijn rekening nam, en Rik van de Nes, die door zijn teamgenoten goed in stelling werd gebracht en zijn lengteoverwicht goed benutte. Na het eerste kwart had Bossini G.S.Stars een voorsprong van negen punten te pakken en was de stand 20-29.

In het tweede kwart nam rookie Stephan Versluis de verdediging van de Rijswijkse topschutter Besseling voor zijn rekening. Hij deed dit erg goed en wist zijn tegenstander dit kwart op nul scores te houden. In de aanval pikte hij zijn score mee, dus een mooie ontwikkeling voor de ploeg van coach Kramer. Bossini G.S.Stars bleef dit kwart druk zetten op de verdediging van Lokomotief en wist makkelijke scores af te dwingen. Door een prachtige backdoor, afgerond met een spectaculaire dunk van Rik van de Nes, wist Bossini G.S.Stars de voorsprong voor het eerst boven de tien punten te krijgen. In de laatste vier minuten van dit kwart kregen de Elburgers slechts één score tegen. Via een 2-11 run bouwde Bossini G.S.Stars haar voorsprong gestaag uit naar een stand van 35-51 bij rust.

Lokomotief legde zich echter nog niet bij het verlies neer en kwam furieus uit de kleedkamer. Er werd veel druk gezet op de Elburgers, die daardoor een aantal keren slordig balverlies leden. Na vier minuten in de tweede helft was de voorsprong weer kleiner dan 10 punten bij een stand van 48-57. Onder leiding van een keihard werkende Michel van Houten trok Bossini G.S.Stars de verdediging weer aan en door een steal en score van Van Houten was de tien punten marge hersteld. Met degelijk basketbal knokten de bezoekers zich door het derde kwart.

Het vierde kwart ging van start met een stand van 55-68. Jeroen Doek stookte het Elburger vuurtje nog wat op en onder zijn leiding loopt de voorsprong verder op naar 61-82 met nog vijf minuten te spelen. Bij deze voorsprong besloot coach Kramer om de jonge spelers Versluis en Stacia in de ploeg te brengen. Ondanks hard werken en veel energie sluipt er toch wat chaos in de ploeg van Bossini G.S.Stars. Kansen worden gemist en aan de andere kant weet Lokomotief de basket wel weer te vinden en plaatst een slotoffensief. Op het moment dat de marge van tien punten weer in het geding komt, komen de ervaren spelers van Bossini G.S.Stars weer in het veld en stellen de overwinning veilig. De wedstrijd eindigt bij een stand van 75-87 en daarmee pakt Bossini G.S.Stars verdiend de punten in Rijswijk. De ploeg klimt daarmee naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur Sporthal 't Huiken in Elburg tegen Pluto uit Wageningen.