zondag 21 oktober 2012

GS Stars Bossini Heren 1 wint bekerwedstrijd in Tilburg

Afgelopen vrijdag traden de heren van Bossini GS Stars aan in Tilburg tegen Pendragon voor de nationale bekercompetitie.

Pendragon heeft een fanatiek team van studenten en komt uit de in landelijke eerste divisie, in de andere poule dan waarin GS Stars speelt.

Bossini was enigszins gehavend naar Tilburg vertrokken. Door de herfstvakantie ontbraken coach Martin Kramer en spelers Dimitri Braakman, Jairo Stacia, Stephan Versluis en Rik van de Nes.

Het eerste kwart ging gelijk op: Bossini stond lange tijd aan de goede kant van de score, maar door enkele scores van Pendragon in de laatste minuut stond de stand weer gelijk: 17-17.

In het tweede kwart zetten de mannen van gelegenheids speler/coach Michel van Houten een tandje erbij wat leidt tot de ruststand van 36-42.

In tegenstelling tot andere wedstrijden werd de rust in de aanval goed behouden en kon er eenvoudig gescoord worden.

Vooral de veel scorende Joachim van de Weg was goed op dreef met 15 punten in dit kwart.

Na rust werd de voorsprong gestaag verder uitgebouwd tot een maximale voorsprong van 16 punten: 45-61.

Pendragon plaatste echter een inhaalrunnetje en wist de achterstand weer binnen tien punten te brengen aan het eind van het derde kwart: 53-61.

In het vierde kwart leek er voor Bossini geen vuiltje aan de lucht. Er werd geconcentreerd gespeeld, een monsterblok van Michel van Houten kreeg zelfs het publiek van Pendragon op de banken en met nog een minuut op de klok was het verschil tien: 69-79.

Een time-out van coach Bozic van Pendragon zorgde voor een fullcourt press met enkele keren balverlies tot gevolg.

De concentratie was even weg en Pendragon wist in de laatste minuut 12 punten te scoren. Dit bleek echter niet genoeg voor de winst.

Ronald van de Weg en Michel van Houten bepaalden de eindstand via vrije worpen op 81-82. Prima overwinning van Bossini, dat in de volgende bekerwedstrijd tegen Urk aan de bak mag.

Volgende week speelt Bossini Heren 1 uit tegen Lokomotief uit Rijswijk.