In de met ruime cijfers (4-0) verloren uitwedstrijd tegen FC Horst
te Ermelo wist de Elburger Sportclub alleen in de eerste drie kwartier gelijke tred te houden met haar opponent.
De eerste mogelijkheden waren zelfs voor de blauw-witten, maar
het scorend vermogen is één van de grote manco’s dit seizoen.
Zo konder er helaas aan enkele fraaie acties van o.a. Robbert van Schie geen goed vervolg gegeven worden.

De thuisclub, kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer kansen om de score te openen. Goed werk van doelman Bjarn Onderstal en (voorlopig nog)  gebrek aan scherpte bij de Emeloërs hield de Elburgers op de been. Even voor rust leek Mark Jaket zowaar op weg naar succes maar hij vond in doelman Valentijn Wellenberg alsnog een obstakel op z’n pad.

Tijdens de thee moet oefenmeeester Jan van de Berg bij de thuisclub ongetwijfeld enkele harde noten hebben gekraakt want nu was de scherpte er wèl en het doel van de Elburgers had tussen minuut 50 en minuut 73 meer weg van een schiettent. Eerst was het Marco Drost die doeltreffend uithaalde, terwijl even later Albert Van Nijhuis de score verdubbelde.

De mooiste treffer, uit een volley, kwam op naam van opnieuw Drost. De hondstrouwe ESC-aanhang hield haar hart vast en vreesde voor een genadeloze oorwassing. “Gelukkig” stopte de gretigheid bij FC Horst na een doeltreffende uithaal van Robin van Wijnbergen, die hiermee de eindstand op 4-0 zette.

Komende zaterdag komt Excelsior Zetten op bezoek in Elburg, aanvang 14.30 uur.