zondag 7 oktober 2012

KV Elburg pakt een punt in de slotfase

KV Elburg hield aan het treffen tegen Telstar ternauwernood een punt over. In de slotminuut viel de gelijkmaker. De Elburgers waren daarmee de gelukkigste ploeg. Eindstand (10-10).

Elburg deed met dit gelijkspel ook afstand van de koppositie. Concurrent ASVD won wel en staat nu alleen aan kop in de 1e klas D.

De Elburgers traden aan zonder de afwezige aanvoerder Jim van der Linden. Elburg heeft het traditioneel moeilijk tegen het team uit Hoevelaken. Dat bleek ook zaterdagmiddag. Telstar speelt frank en vrij met veel afwisseling. Ook beschikt men over goede schutters. Elburg bezet echter niet voor niets de koppositie en wil die graag vasthouden.

De wind stond schuin over het veld maar dat was niet de enige reden dat er de eerste 15 minuten door beide teams niet werd gescoord. Goede kansen werden niet benut maar daarna nam Telstar een 2-0 voorsprong. Na de 3-1 nam Elburg het initiatief over. Elburg speelde goed en had bij rust een kleine voorsprong (4-5).

Ook na rust was Elburg aanvankelijk de betere partij. Elburg kwam op 4-7 maar in vier minuten tijd kon Telstar de stand weer recht trekken (7-7). Het laatste kwartier had Telstar het beste van het spel. Elburg kon alleen maar aanklampen. Met nog een minuut op de klok scoorde Telstar de 10-9. Elburg scoorde praktisch in de laatste aanval toch nog de gelijkmaker en pakte daarmee een punt waar eigenlijk niet meer op gerekend was.