vrijdag 12 oktober 2012

VSCO’61 ontvangt asv Dronten

In de zevende speelronde van de competitie speelt VSCO’61 zaterdag thuis tegen asv Dronten.
De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.G. Paarhuis uit Ommen.


Onze gasten uit Dronten vieren dit jaar hun vijftig jarig bestaan. Onder de naam ASVD start de vereniging in 1962 als zaterdagvereniging. In 1968 wordt daar de zondag tak aan toegevoegd. Na bijna dertig jaar wordt in 1997 de vereniging opgesplitst in een zaterdag en zondagvereniging en gaan door onder respectievelijk asvDronten en Reaal Dronten.

Asv Dronten heeft een behoorlijke verjonging doorgevoerd binnen hun selectie vergeleken met vorig jaar. Vooral eigen jeugd maakt de opwachting onder hoofdtrainer Lucas Hoekman. Het seizoen werd slecht gestart, maar inmiddels hebben de Drontenaren acht punten bijeen gespeeld. Afgelopen zaterdag werd toch wel verrassend de polderderby tegen sv Lelystad’67 gewonnen en heeft de ploeg zich in de middenmoot genesteld.
Een plaats in de middenmoot had VSCO’61 afgelopen zaterdag ook graag gewild, maar de wedstrijd in Opheusden tegen DFS werd met 3-0 verloren.  Een overwinning waar op zich niets op af te dingen valt, hoewel VSCO’61 in de beginfase tot tweemaal toe de kans om op voorsprong te komen liet liggen. VSCO’61 staat met vier punten op de twaalfde plaats met alleen Elburger SC en sv ’t Harde onder zich.
Het wordt dus zaak dat punten gehaald worden om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Dit moet tot de mogelijkheden behoren, want er zit voldoende voetbal in de ploeg. Belangrijk in deze fase is vooral vertrouwen in elkaar houden en hard voor elkaar werken en dan moeten de resultaten komen. We hopen dat deze twee ingrediënten zaterdag de weg naar een overwinning inluiden.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten