woensdag 24 oktober 2012

Schreurs naar tweede plek in vijfde etappe

Leander Schreurs blijft verbazen in de Tour du Faso. Na twee rit overwinningen wist hij in de vijfde etappe naar een tweede plek te sprinten in de massasprint achter de ontsnapte belg Koen Demuynck. Hij kwam zelfs nog tot op het wiel van Demuynck, maar die kon na een sterke solo ook zijn tweede ritoverwinning in ontvangst nemen.



De ploeg was onderweg ook weer sterk en Leander probeerde nog wel om de leider Ouedraogo van zich af te schudden, maar die zat de volledige etappe bij hem in het wiel geplakt. Het zal nog een moeilijke opgaaf worden om daar nog ergens het verschil mee te maken.

Voor Mickey Kallenfels verliep de etappe wat minder goed, doordat hij betrokken was bij een valpartij. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen en hij reed ook zonder al te veel moeite de koers uit. Roeland Dijkshoorn die enkele dagen wat minder goed in orde was en nauwelijks kon eten lijkt ook weer wat te herstellen en hoopt in het vervolg van de ronde nog van zich te laten horen.


Het leek in de relatief korte etappe van ruim 80 kilometer dus lang op een massasprint uit te draaien, maar de Belg Demuynck reed in de finale nog solo weg. Bij het peloton zette Leander volle bak de sprint in en kwam nog op het wiel, maar kwam net te laat voor de overwinning. Achter hem wist Wouter de Groot naar de vierde plek te spurten en Jerry Kallenfels eindigde nog als elfde.


Schreurs schuift in het klassement voor de groene trui weer een paar puntjes dichterbij, maar ziet de mogelijkheden voor de eindoverwinning wel kleiner worden. "Rasmané rijdt bijzonder sterk en houdt mij telkens in de gaten. Het zal moeilijk worden om daar nog serieus tijd op goed te gaan maken."
Er staan in de Tour du Faso nog vijf etappes op het programma en er is dan ook nog heel veel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten