donderdag 11 oktober 2012

Elburger SC gastheer van Excelsior Zetten

Samen met DFS (Opheusden) is Excelsior Z(etten) één van de twee vertegenwoordigers in de 2e klasse G uit de Betuwe.

A.s. zaterdag ontvangt de Elburger Sportclub laatst genoemde club op het Burgemeester Bode Sportpark.

De debuterende gasten werden afgelopen seizoen op indrukwekkende wijze ongeslagen (!) kampioen. Met slechts twee gelijke spelen en maar liefst 20 overwinningen eindigde men als eerste met een straatlengte (19 punten !) voorsprong op de nummer twee.

Als oudste vereniging (opgericht 9 febr. 1920) in deze afdeling speelde Excelsior de afgelopen jaren vrijwel constant in de 3e klasse en wist men nu eindelijk te promoveren.

De kennismaking met de nieuwe omgeving verloopt tot nu toe met wisselende resultaten. Met drie nederlagen, twee overwinningen, waarvan de laatste tegen ’t Harde, en één gelijkspel bezet Excelsior momenteel de gedeelde negende plaats met zeven punten.

De rapportcijfers die de thuisclub kan overleggen zijn zonder meer onvoldoende. Afgelopen zaterdag werd de derde opeenvolgende nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen FC Horst, waardoor nu met drie punten de voorlaatste plaats  op de ranglijst wordt ingenomen. Het scorend vermogen mag bij de Elburgers dan te wensen over laten, maar ook in verdedigend opzicht laat men te veel steken vallen..

Hopelijk weet de formatie van Henk Nieuwenhuis weer eens een broodnodige driepunter binnen te halen, maar Excelsior zal dit uiteraard proberen te voorkomen.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer G. Keijl uit Heerde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten