zaterdag 13 oktober 2012

KV Elburg handhaaft haar hoge klassering

Dat KV Elburg niet alleen mooi-weer korfballers zijn bewees de wedstrijd tegen HKC. In de stromende regen pakte Elburg verdiend twee punten tegen de Utrechtenaren.

De wedstrijd tegen HKC was voorlopig al weer de laatste op het veld. Na een weekje rust beginnen de trainingen en oefenwedstrijden voor de zaalcompetitie.

Elburg was van plan om met een goed gevoel de zaal in te gaan. Op het Burg. Bode sportpark was men gastheer van HKC uit Utrecht. HKC beschikt over een goede ploeg en staat in de middenmoot. Elburg strijdt mee om de bovenste plaatsen.

Elburg begon niet sterk aan de wedstrijd en stond al snel met 1-5 achter. Was een achterstand in het verleden nog wel eens een probleem, van paniek was nu geen sprake. Elburg begon aan een inhaalrace en pakte vlak voor rust een 6-5 voorsprong. De ruststand was 6-6.

De tweede helft speelde zich af in de stromende regen. Opnieuw nam HKC een voorsprong. Via 6-8 en 9-11 kwam Elburg op 11-11 weer op gelijke hoogte.

In het laatste kwartier stelde Elburg de zege veilig met vier doelpunten op rij. Via de eindstand 16-13 bleven de twee punten verdiend in Elburg. Elburg houdt hiermee de tweede plaats vast, met één punt achterstand op koploper ASVD.