zondag 21 oktober 2012

Ongeïnspireerd OWIOS bekert verder

Op eigen veld is het vlaggenschip van OWIOS erin geslaagd om ten koste van de reserves van het Zwolse Berkum de volgende bekerronde te bereiken. Daarmee is eigenlijk ook het enige positieve van de middag gemeld. De nummer voorlaatst van de Reserve Hoofdklasse A bood voldoende tegenstand en had op basis van het vertoonde spel in de eerste helft misschien wel recht op meer. Desalniettemin gaan de Oldebroekers aanstaande woensdag de koker in en mogen hopen op een gemeentelijke derby tegen grote rivaal WHC.

Trainer Brem schotelde de ongeveer 200 toeschouwers een aangepaste opstelling voor en daaruit viel wellicht al op te maken dat de tegenstander niet al te serieus genomen werd. Op het veld onderstreepte veel spelers dat beeld. De thuisclub grossierde in foutieve passes, had daardoor totaal geen grip op het middenveld en moest uiteindelijk ook haar heil zoeken in pittige overtredingen met 2 gele kaarten tot gevolg. Met name spelmaker Veldhoen en bijtertje Gerdo van ’t Hul gaven niet thuis deze middag en dan wordt het voetballend direct een stuk minder bij de groenwitten. De enige twee spelers die zich aan de malaise onttrokken waren spits Van de Hul en de vervanger van 1e keeper Van de Beek; Matthijs Kuiper.

Tegenstander Berkum 2 toonde het eerste kwartier nog teveel ontzag voor de (mede)koploper in de 2e klasse G. Daardoor kreeg de thuisclub in die beginfase nog wel een paar kansjes. In de 9e minuut kwam Van den Hul vrij voor de keeper, maar diens schot werd door laatstgenoemde goed gepakt. In de 13eminuut een goede steekpass van Gerdo van ’t Hul op spits William van den Hul, maar ook ditmaal is de keeper van Berkum de winnaar. Daarmee is ook gelijk het laatste wapenfeit van de thuisclub in de eerste helft genoemd.

De Zollenaren trekken het spel naar zicht toe en combineren meermaals vlotjes langs de statische tegenstander. In de 19e minuut kan spits Herman Tol zomaar door de Oldebroekse defensie heen wandelen en alleen op keeper Kuiper afgaan. Die dringt de spits echter uitstekend naar buiten waardoor zijn schot in het zijnet belandt. In de 28e minuut een uitstekend schot van middenvelder Ricardo Kruijer, maar minstens zo goed is de redding van de Oldebroekse keeper. Uiteindelijk weet Berkum het overwicht niet om te zetten in veel kansen en bereiken beide ploegen met de brilstand de rust.

Aanvankelijk verandert er aan het spelbeeld in de tweede helft niet veel. Het spel speelt zich af tussen de beide 16-metergebieden en zelfs kleine mogelijkheden zijn schaars. De gasten uit Zwolle blijven zoeken naar voetballende oplossingen, maar spitsen Aron Tempelman en Herman Tol blijken niet in staat veel gevaar te creëren. Spreekwoordelijk keerpunt lijkt de prachtige redding van Kuiper in de 76e minuut op een kopbal van Bart Pleijsier van de bezoekers. Het wordt steeds duidelijker dat de krachten uit de benen van de Zwollenaren vloeit en OWIOS maakt daar uiteindelijk dankbaar gebruik van. In de 83e minuut dan eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Spits Van den Hul wordt eindelijk een keer niet afgevlagd voor buitenspel en benut vervolgens koelbloedig de kans die hij krijgt. De 1-0 achterstand is Berkum 2 duidelijk teveel. Men wil nog wel een keer aanzetten voor een slotoffensief, maar de energie daartoe ontbreekt. Eenvoudig speelt de thuisploeg de wedstrijd uit en in de 90e minuut is een droog schot van Veldhoen in de korte hoek de nekslag voor de bezoekers uit Zwolle.

Al met al is de overwinning voor de brigade van trainer Brem terecht te noemen. Simpelweg omdat zijn ploeg wel in staat bleek om de volledige 90 minuten te kunnen voetballen, terwijl de tegenstander na 5 kwartier “leeg” was. Man van de wedstrijd was zonder twijfel keeper Matthijs Kuiper. Zonder afbreuk te doen aan de prima pot die hij speelde zegt het genoeg dat de keeper zich het meest wist te onderscheiden. De kans dat we Kuiper dit seizoen nog vaker in de hoofdmacht van OWIOS zullen zien uitblinken is overigens klein. Daarvoor is het krediet van Marcel van de Beek te groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten