zondag 14 oktober 2012

Eindelijk weer een zege voor de Elburger SC

Na drie achtereenvolgende nederlagen is de Elburger Sportclub er weer eens in geslaagd een overwinning (2-1) te boeken. Tegen het bezoekende Excelsior Z(etten) konden zodoende drie broodnodige punten aan het totaal worden toegevoegd.


De gasten lieten een goede indruk achter in Elburg en de blauw - witten kregen de zege dan ook beslist niet cadeau.

De formatie van Henk Nieuwenhuis kwam al vroeg aan de leiding. De regie en uitvoering van de treffer kwam geheel op conto van Richard Boer. De verdediger stuurde met een goede pass Marco de Vries weg en uit diens afgemeten voorzet was het de mee opgekomen Boer die doelman Rik Berns met een prachtig diagonaal schot kansloos liet. Excelsior liet zich ook zeker niet onbetuigd, maar in defensieve problemen kwam de thuislub echter niet.
Marco de Vries kreeg  zelfs een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen maar hij schoot van dichtbij helaas naast.

Na de hervatting kwam Elburger Sportclub goed uit de startblokken en hoewel het nog even duurde was het Raoul Jessurun die uit een vrije trap de bal het laatst beroerde en de stand op 2-0 bracht. Ondanks het feit dat Excelsior zich nog zeker niet gewonnen gaf vergaten de blauw-witten de genadeklap uit te delen.

De gasten putten hieruit moed en door de aansluitende treffer van Wouter Meijs, die overigens  behoorlijk naar buitenspel riekte, keerde spanning weer terug. In de slotfase kreeg Excelsior zelfs nog een aantal hoekschoppen te nemen, maar de thuisclub wist tenslotte de drie zeer kostbare punten over de streep te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten