maandag 1 oktober 2012

Afsluiting skeelerseizoen s.c. d'Wijhe Ruit groot succes

Vrijdagavond 28 september, het wordt al een beetje schemerig en de eerste bikkels druppelen binnen. Het wordt donkerder en het wordt drukker, steeds meer jeugdige skeeleraars schrijven zich in en hebben hun stempelkaarten paraat.
De bescherming gaat aan, de helm op, de skeelers onder de arm, het is inmiddels helemaal donker en bijna 8 uur...

Dan is het zover, met z’n allen in het startvak, de toeter klinkt en iedereen is er als een speer vandoor. Groot en klein, iedereen rent om het clubhuis heen naar de eerste hindernis, onder het zeil door en over de balkjes, de schuimrubbermatten en hup, over de strobalen, als een speer weer door tegen de helling op, er weer vanaf over de schans en onder de poortjes en dan…. skeelers aan, wie is het eerst op weg.

Snel worden de veters gestrikt en kunnen de stempelkaarten tevoorschijn gehaald, want het eerste rondje zit erop. De strijd is losgebarsten, iedereen gaat op z’n aller-hardst door de bochten en op en over de hindernissen, Sloten, Dokkum, Franeker, elke stad wordt gepasseerd.

De vrijwilligers, uitgerust met zaklampen, zien de kanjers keer op keer langskomen. Ondertussen zijn de omstandigheden bar geworden, de regen stroomt neer, maar niemand geeft op. De stempelkaarten veranderen langzaam in kledderige propjes, maar een stempel kan erop en anders op je hand, want het moet en zal gehaald worden.

Na ruim een half uur is de eerste binnen, de rest strijdt door tot het eindsignaal en uiteindelijk haalt iedereen het en mag het felbegeerde kruisje ophalen. En iedereen die al eerder deze tocht der tochten heeft gereden, krijgt daarvoor een speciaal aandenken. Hun eerder verdiende kruisje kan opgesierd worden met een 2 of 3 of meer.

Binnen is het gezellig, de kaarsjes branden, de tafels zijn gedekt en het ruikt er heerlijk naar pannenkoeken. Alle kinderen en hun ouders kunnen zich tegoed doen aan een flinke stapel pannenkoeken. En dat smaakt heerlijk na zo’n barre tocht!

Dit was het verslag van een geweldige avond. Deze avond is mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers, die we dan ook heel hartelijk willen bedanken. Bedankt ook pannenkoekenbaksters! En Peter en Tonnie, die de hele middag bezig zijn geweest met het opbouwen, geweldig! Maar ook iedereen die daarna gekomen is en op welke wijze dan ook geholpen heeft, bedankt. En wat fijn dat het opruimen met zoveel mensen is aangepakt, dat heeft zoveel tijd gescheeld.

Voordat de kinderen met hun ouders naar huis gingen hebben we ook kunnen meedelen, dat we met het opgehaalde geld van de promotiedag nieuwe materialen hebben besteld voor de trainingen van volgend jaar, kleine goaltjes en een aantal ballbouncers.

Daarnaast zal het bestuur ook een tijdwaarneming aanschaffen, ook mogelijk gemaakt door de opbrengst op de promotiedag. Hiervoor natuurlijk ook hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen, door loten te kopen of kinderen te sponsoren.

Het was een schitterende afsluiting van een mooi skeelerseizoen en we hopen een ieder volgend jaar weer te ontmoeten.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten