zondag 14 oktober 2012

OWIOS pakt punt in de topper tegen DFS

Voor Owios stond zaterdagmiddag de zware uitwedstrijd in Opheusden tegen mede koploper DFS op het programma. Afgaande op de resultaten van de laatste drie seizoenen waarin geen enkel punt werd behaald in Opheusden, was men er vooraf niet gerust op.

De eerste helft ging de strijd gelijk op. De Owios verdediging stond als een huis en gaf niets weg. Gaande weg de eerste helft raakte DFS wat gefrustreerd, het liep niet zoals ze zouden willen, met enkele gele kaarten tot gevolg. Doelman Hans Geerts, die uitgroeide tot uitblinker bij DFS, bracht redding op een vrije trap van Henri Nagelhout, en kreeg in de 20e min nog net een vinger achter een hard schot van Bennie Veldhoen. De rust werd bereikt met een 0-0 score.

Na rust kwam OWIOS goed uit de startblokken. Liefst drie grote kansen om op voorsprong te komen liet het onbenut. Zelfs alleen voor doelman Geerts kregen de OWIOS aanvallers de bal niet in het doel. DFS rook hierna haar kans en kreeg ook enkele kansen. Doelman Marcel van der Beek redde prachtig op een inzet van Mike Louwaars. Ook Milenko Visser faalde, zijn schot ging in kansrijke positie hoog over. De laatste kansen waren voor OWIOS. De sterk ingevallen Tristan Keijl schoot net voorlangs en een kopbal van Henrico Spronk had ook een beter lot verdiend.

Trainer Brem was na afloop trots op zijn spelers. De opdrachten waren goed uitgevoerd, en als er één ploeg had verdiend te winnen was het OWIOS wel.