zaterdag 27 oktober 2012

Opnieuw een driepunter voor Owios

OWIOS heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd.
Het op de vijfde plaats staande Veensche Boys is altijd een lastige tegenstander voor de Oldebroekers. Vooraf werd de snelle voorhoede gevreesd, vooral oud prof Sebastiaan Steur op links en de snelle Jan Struijk op rechts bleken een plaag voor de backs Boon en Veldkamp die zich geweldig kweten van hun taak.

De begin fase was wat rommelig en echte kansen deden zich aan beide kanten niet voor.
De OWIOS verdediging stond goed en doelman Marcel van der Beek stond weer te keepen als in zijn beste jaren. In de 27e minuut kwam OWIOS op voorsprong. Een mooie aanval over diverse schijven werd met een mooie pass van Hendri Nagelhout ingeleid, diens hard in gespeelde pass werd prachtig met één voetbeweging verlengd door William van den Hul naar de op snelheid liggende Bennie Veldhoen die diagonaal doelman Elskamp verschalkte: 1-0.

Veensche Boys zette hierna aan en kreeg enkele mooie schietkansen, maar Marcel van der Beek redde prachtig op inzetten van Ferdy van de Pol. In de tweede helft was er weinig te beleven op voetbalgebied. De verzorgers van beide partijen maakten overuren en een klein opstootje deed de gemoederen wat oplopen.

OWIOS kreeg nog 2 kansen de score wat op te voeren, maar Gerdo van ’t Hul werd ten koste van een gele kaart gestuit door doelman Elskamp en een vrije trap van Bennie Veldhoen werd in eens op de slof genomen door William van den Hul. De bal verdween net voorlangs, net als de grote kans in de 88e min van Jan Struijk namens Veensche Boys die vrij voor van der Beek opdoemde.
Al met al een verdiende overwinning voor OWIOS, dat zo goed blijft meedoen bovenin.

A.S Zaterdag wordt er in Dronten gespeeld tegen ASVD, aanvang 14.30 uur.