vrijdag 26 oktober 2012

Elburger SC gaat op bezoek bij Unicum (Lelystad)

Als actief voetballer droeg Detlef Legrand ooit het mooie blauw-witte tricot van de Elburger Sportclub om zijn schouders. Momenteel is hij als trainer in dienst bij Unicum in Lelystad.

A.s. zaterdag staat voor de Elburger Sportclub de uitwedstrijd op het programma tegen de tweede vertegenwoordiger in de 2e klasse G uit de Flevolandse hoofdstad.

In het seizoen 2009-2010 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in de 3e klasse. De Elburgers wonnen toen in Lelystad met 3-2 (doelpnunten toen van David Laanstra, Mark Jaket en Raoul Jessurun); in Elburg was de zege ruimer: 4-0.

Een zelfde maximale score ligt dit seizoen (nog) niet direct voor de hand.

Unicum, dat afgelopen seizoen uitkwam in de westelijke 2e klasse, doet het tot nu toe uitstekend.  

Door de recente 3-1 overwinning in de thuis(inhaal)wedstrijd tegen ESA is de ploeg opgeklommen naar de vierde plaats met een puntentotaal van dertien.

Na de laatste overwinning tegen Excelsior  Z. (2-1) heeft de formatie van Henk Nieuwenhuis weliswaar weer de aansluiting gevonden met de concurrenten, maar dat de blauw-witten enigszins tegenvallend presteren kan niet onder stoelen of banken worden gestoken.

Hopelijk weten de Elburgers in het tweede gedeelte van de eerste competitiehelft de weg naar herstel te vinden om vervolgens de positie op de ranglijst te verbeteren.

De wedstrijd in Lelystad op het sportpark aan de Schouw begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer G.B. van Ierssel uit Arnhem.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten