zaterdag 27 oktober 2012

Elburger SC pakt de punten tegen Unicum

Even verrassend als verdiend; zo mogen we de knappe 3-1 overwinning van de Elburger Sportclub op Unicum in Lelystad wel omschrijven.

De collectief zeer sterk opererende blauw-witten zaten met de rust al op rozen door een 0-3 voorsprong.

De eerste uitstekende mogelijkheid was voor Unicum, maar het was de Elburger Sportclub dat de leiding nam. Uit een vrije trap van William Huienestein werd de bal tenslotte door Raoul Jessurun (de vierde seizoenstreffer alweer voor de verdediger) achter doelman Mike Schoonheim getikt.

Unicum was wel dreigend, maar de Elburger-defensie, met doelman Bjarn Onderstal aan het hoofd, stond deze middag als een huis.

Huenestein was persoonlijk verantwoordelijk voor de rest van de produktie.  Eerst krulde hij, gedragen door de wind, de bal uit een hoekschop op fraaie wijze in de verre bovenhoek, terwijl hij even later een vlot lopende aanval van dichtbij doeltreffend afrondde.

Het geloof bij de thuisclub keerde tien minuen na rust echter terug doordat Yousof Tohki iets te veel ruimte kreeg en doelman Onderstal met een bekeken schot onhoudbaar passeerde.

Toen Unicum niet veel later met tien man verder moest, na een overtreding van Boyd Besseling en de tweede gele kaart (dus rood) kreeg voorgeschoteld, werd steeds duidelijker dat de derde seizoenzege voor de Elburgers in aantocht was.

De overwinning had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar de voorwaartsen wisten met de verkregen ruimtes die ontstonden geen raad.

Volgende week komt Vios Vaassen op bezoek in Elburg.