zaterdag 13 oktober 2012

Bossini G.S.Stars kruipt door het oog van de naald

Afgelopen vrijdag speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars hun vierde wedstrijd van dit seizoen thuis in Sporthal 't Huiken. Tegenstander was het nog puntloze HBV The Jumpers uit Den Haag. Ondanks het feit dat ze dit seizoen nog niet wonnen, bleek deze ploeg toch een gevaarlijke tegenstander.

Bossini G.S.Stars ging onder aanvoering van Ronald van de Weg goed van start. Deze Elburger spelverdeler schoot met scherp van afstand en raakte in de eerste helft 5 van zijn 6 driepuntspogingen. Aanvankelijk scoorde ook The Jumpers naar hartelust en tot 17-17 ging het gelijk op. Bossini G.S.Stars wist de laatste 2,5 minuut van het eerste kwart de bezoekers van het scoren te houden en bleef zelf de basket makkelijk vinden.

Het tweede kwart begon dan ook bij een 23-17 voorsprong voor de Elburgers. In dit kwart veranderde er weinig aan het beeld van de wedstrijd. Bossini G.S.Stars bleef aanvallend sterk en bouwde haar voorsprong uit. In de persoon van grote man Snijders deed The Jumpers wel wat terug en liep de voorsprong van de Elburgers, die op een gegeven moment 16 punten bedroeg, weer terug naar 11 punten bij rust. Ruststand 45-34.

Het derde kwart ging gelijk op. De pointguards van de thuisploeg kwamen vrij snel in foutenlast. De bezoekers bleven de hele wedstrijd een strakke full court press verdediging spelen, waardoor de druk op de organisatie van de Elburger aanval toenam. De aanval bleef echter wel goed lopen, maar slokte energie. Dit ging ten koste van de verdediging en The Jumpers begonnen meer te raken. Na driekwart wedstrijd was de stand 69-57.

Er leek voor de ploeg uit Elburg geen vuiltje aan de lucht en de winst was in zicht. De werkelijkheid bleek heel anders. The Jumpers schroefde de verdedigende druk nog verder op en de Elburger aanval haperde. In de eerste 6 minuten van het vierde kwart scoorde te thuisploeg slechts 4 punten. De bezoekers maakten er in dezelfde tijd maar liefst 18 en bij 75-76 was de wedstrijd weer in evenwicht. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd pakt The Jumpers een voorsprong bij 86-87. Met 6 seconden op de klok krijgt The Jumpers speler Michael Leon de kans om met twee vrije worpen de voorsprong naar 3 punten te brengen en de Elburgers te veroordelen tot het nemen van een noodschot om nog een verlenging af te dwingen. Hij faalde echter vanaf de vrijeworplijn. Michel van Houten pakt namens de thuisploeg de rebound en zet een sprint naar de andere basket in. Michael Leon maakte echter al vrij snel een persoonlijke fout en stuurde Michel van Houten met 3 seconden speeltijd naar de vrijeworplijn. Een mooie kans voor Bossini G.S.Stars om toch de punten in Elburg te houden. De eerste vrijeworp wordt benut en de stand is gelijk, 87-87. De tweede vrijeworp wordt helaas gemist en de verlenging is een feit.

Inmiddels zaten alle Elburger spelverdelers met 5 persoonlijke fouten op de bank en moest coach Martin Kramer met een creatieve opstelling de verlenging in. De ploeg loste dit echter prima op en pakte door een mooie driepunter van Joachim van de Weg direct het initiatief. De Elburgers hadden de aanvalskracht weer helemaal op orde en de tegenstander moest keer op keer de aanval foutief afstoppen. Bossini G.S.Stars bleef koelbloedig haar vrijeworpen raken en liep gestaag uit naar een eindstand van 102-96.

Komend weekend speelt Bossini G.S.Stars in de bekercompetitie in Tilburg tegen Pendragon. De week erna staat een uitwedstrijd in Rijswijk op het programma.