dinsdag 9 oktober 2012

Goede resultaten Batfighters in vierde competitieweek

Drie ruime zeges en één nederlaag, de vier teams van Batfighters Elburg kunnen terugkijken op een prima competitieweek. Vooral de zege van team 3 in een marathonpartij tegen Emmeloord is wel een eervolle vermelding waard.
Team 1 en 2 wonnen ook, terwijl team 4 niet ontevreden hoeft te zijn met drie punten tegen de koploper.

Batfighters 1 ontving vrijdag De Brug 3, dat vooraf onderaan stond in de 1e klasse D. De bezoekers uit Apeldoorn stonden pas op vijf punten, en drie daarvan werden gepakt door John Hartgers. Hij was voor René Vlieger, Stefan Vlieger en Arjen Koops dan ook de lastigste tegenstander. In de eerste partij had René vijf games nodig om Hartgers te verslaan, terwijl Stefan dat later in vier games deed. Arjen wist er in de voorlaatste partij bijna een beslissende game uit te slepen tegen Hartgers, maar hij slaagde daar niet in. De Brug boekte daarmee hun enige zege van de avond. In de overige partijen waren de verschillen over het algemeen vrij groot. Eindstand: 9-1.
Aangezien Heino en Kampenion 2 ook met ruime cijfers wonnen, blijft team 1 op de derde plek staan. Het gat met de nummer vier is na vier duels al vijftien punten. Koploper Kampenion heeft nu een voorsprong van vier punten op Batfighters 1, dat donderdag op bezoek gaat bij het sterke Heino (één punt boven de Elburgers).


Batfighters 2 trad aan tegen Smash-In 1. De bezoekers uit Ens hadden vooraf twee punten minder dan de Elburgers, dus een overwinning was wel nodig. En die kwam er ook. Jeroen Bokhorst en Gerard Tomassen bleven ongeslagen, al moest Jeroen wel een 2-0 achterstand tegen Sven Kaptein goedmaken. Ayad Haba verloor van Kaptein en Albert Dijkstra, waardoor team 2 uiteindelijk met 8-2 won. Een nuttige zege, aangezien de ploeg in de 2e klasse C nu wat steviger op een veilige vierde plek staat. Vrijdag gaan de Elburgers op visite bij Wezep 3, dat één puntje meer heeft.

Batfighters 3 speelde zoals gezegd een zinderende wedstrijd tegen titelconcurrent Emmeloord 2. Vooraf was het verschil slechts één punt in het voordeel van de bezoekers. Na een lange avond, waarbij de laatste bal pas tegen middernacht werd geslagen, stond er een fraaie 7-3 overwinning voor de thuisploeg op het scoreformulier! De ene na de andere wedstrijd moest in vijf games beslist worden, en bijna allemaal vielen ze voor de Elburgers de goede kant op. Gerrit van de Poll verloor nipt met 12-10 in de beslissende game van Eddie van de Berg, maar hij won de twee andere partijen wel. Hans Jurriëns wist één pot te winnen en Hetty Kamphorst was voor de vierde keer dit seizoen onverslaanbaar. Opvallend is dat team 3 ook nog steeds geen dubbelspel verloren heeft.
Team 3 staat nu weer bovenaan in de 4e klasse C, nummer twee Emmeloord volgt op drie punten. Vrijdag hopen de Elburgers de koppositie verder uit te breiden tegen hekkensluiter Smash'70 8.


Batfighters 4 wist geen overwinning te halen, maar een 3-7 nederlaag tegen Effect 3 uit Mariënheem is geen slecht resultaat. De concurrenten pakten tegen de koploper namelijk slechts één punt. Team 4 begon vrijdagavond wat stroef, maar na het dubbelspel haalde Mark Moorman voor de thuisploeg het eerste punt binnen. Hij won ook zijn laatste partij, terwijl vervolgens ook Gert-Jan van der Linde een punt behaalde. Heinz Klein wist geen partij te winnen.
Na vier duels bezet Batfighters 4 nog steeds de vierde plek in de 4e klasse A. Vrijdag volgt een belangrijke uitwedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 15, dat drie punten achter de Elburgers staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten