zondag 17 februari 2013

Zwemmen: Medaille Strijd Hokseberg

Zaterdag 16 februari jl. vertegenwoordigden 19 jongens en meiden Zwem en Polo Club  “de Hokseberg” tijdens de 3de wedstrijd van de Recreatieve Meerkampen.
Tevens was dit een medaille wedstrijd, er stond dus weer wat op het spel!

Elke zwemmer mocht zijn opwachting maken op de vrije-, school- en de rugslag.

De Hoksebergers wisten 7 medailles mee naar huis te brengen: Goud was er 2 maal voor Hendri Kroneman(50m. vrij en 50m. rug) en 1 maal voor Matthijs Visch op 50m. schoolslag.
Het zilver kwam ook in handen van Matthijs die op zijn overige afstanden, 50m. rug en 50m vrij een 2de plaats wist te behalen!
Het brons werd door zowel Declan Drost als Hendri Kroneman behaald op de 50m. schoolslag.
Ook op persoonlijk vlak wisten onze zwemmers goede prestaties te noteren; De Hoksebergers verschenen in totaal 57 keren aan de start, daarvan werden er 30 verzilverd met een persoonlijk record!

Danique liet haar ploeggenoten even zien hoe het moest door ruim 8 seconden van haar oude record af te zwemmen, met een tijd van 57.90 tikte zij aan op de 50m rugslag.

Ook Thijs Groothuismink liet zich van zijn beste kant zien, voor Thijs extra spannend want dit was zijn eerste officiële wedstrijd! Hij had zijn zenuwen goed onder controle want op de 25m schoolslag verbeterde hij zijn tijd die hij tijdens de kerstwedstrijd had gezwommen.
Met een verschil van 5 seconden ten opzichte van zijn vorige tijd tikte hij met 35.40 aan, hij viste net naast een medaille maar met een 4de plaats, maar op zijn eerste officiële wedstrijd mag hij uiteraard enorm trots zijn!

Naast Thijs Mocht ook Sara Metzger voor de eerste keer mee tijdens een officiële wedstrijd, ook voor Sara dus extra spannend! Zij wist 2 van de 3 afstanden te verbeteren en mocht daarbij ook terug kijken op een mooi resultaat.

In het klassement van de recreatieve Meerkampen staat De Hokseberg nu op een 4de plaats, een mooi resultaat wat natuurlijk uitnodigt om extra ons best te doen een podium plaats te behalen aan het einde van het seizoen!