vrijdag 8 februari 2013

OWIOS vrijdagavond voor de beker tegen NEO

Vrijdagavond staat in Borne de 1/16 finales van de beker voor OWIOS op het programma tegen RKSV NEO. De wedstrijd zal aanvangen om 20.00 uur.
Deze bekerwedstrijd staat onder leiding van de heer R.H.J. Olde Klieverink.

In het reguliere bekerweekend van 23 februari heeft OWIOS een inhaalwedstrijd tegen Excelsior Zetten. Om deze reden diende de wedstrijd verzet te worden naar een ander tijdstip. De wedstrijd wordt op vrijdagavond gespeeld aangezien het komend weekend carnavalsweekend is in Borne. In totaal zitten er nog 32 clubs in het bekertoernooi.

Eén van de 32 clubs is OWIOS. Het is lang geleden dat OWIOS het zover heeft geschopt in het bekertoernooi. De charme van het bekertoernooi begint nu te leven. In de poulefase won OWIOS alle wedstrijden van Zwolsche Boys, sv Epe en EZC ’84. In de knock-out fase werd er thuis moeizaam gewonnen van Berkum II.
De daaropvolgende wedstrijd was er de bekerkraker in Wezep tegen hoofdklasser WHC voor bijna 2.000 toeschouwers: 0-1.
 
Dat de bekerwedstrijd leeft binnen OWIOS, blijkt wel uit de hoeveelheid aanmeldingen voor busreis. 3 bussen vertrekken richting Borne. Daarnaast zullen nog vele supporters op eigen gelegenheid richting Borne gaan afreizen. Helaas heeft de eerste wedstrijd na de winterstop afgelopen weekend voor OWIOS nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De eerste wedstrijd werd thuis tegen Lelystad met 4-1 verloren.
De laatste wedstrijd van OWIOS tegen NEO dateert van 17 jaar geleden (dinsdag 26 maart 1996). Het betrof hier ook een bekerwedstrijd en OWIOS verloor met 1-0 met een assist van de keeper. OWIOS heeft dus wat recht te zetten. 

RKSV NEO is een zondagclub dat uitkomt in de zondag 4e klasse A. Het team staat onder leiding van oud-prof Manuel Sanchez Torres. In de beker gaat het boven verwachting, maar in de competitie gaat het nog moeizaam. RKSV NEO staat op een 9e plek. Afgelopen zondag werd er echter gewonnen van de koploper en kon NEO de benodigde punten bijschrijven aan haar totaal. OWIOS is dus gewaarschuwd. 

Zowel OWIOS als NEO zullen er alles aan doen om een ronde verder te komen. Een bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich en kan alle kanten opgaan. De winnaar van deze wedstrijd dient het op te nemen tegen de winnaar van Rigtersbleek tegen Sallandia. Met de grote hoeveelheid supporters, die OWIOS achterna reizen, moet het een heerlijke voetbalambiance worden.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten